onsdag, maj 10

Början

Jag började jobba denna vecka. Och hade som tur bara 2 dagar. Men sen gjorde jag beslutet att ändå ha barnen på dagis onsdag, torsdag, fredag fast jag är hemma.

Och klockan är nu 12.30 och jag var hemma 9.15 och jag har hela tiden haft fullt upp. Beställa skattekort, fylla i försäkringsansökningar, uppdatera LinkedIn, betala räkningar, ha tvättmaskin på, gå igenom mail, ändra tider för saker osv.

Jag har i ärlighetens namn ingen aning om hur vi ska få vardagen och funka ens lite för det är så mycket "livet" som ska göras. Försöker därför nu strukturera upp allt med listor för att spara hjärnutrymme för annat. För det är nog sån omställning för alla och då måste vi vuxna, alltså jag, ha bra tag om trådarna. Micke jobba igår från halv 8 till 6 och sen 40 minuters arbetsresa på så av honom är det sällan nån nytta (hans jobbtider var inte riktigt vad han tänkt). Så jag stekte köttsås halv 7 igår morse. Och så körde vi iväg halv 8 och 17.15 kom vi tillbaka på gården. Barnen som blivit hämtade efter 3 så var första gången till kvart före 5 och där stod de och bara vänta när jag kom. Som tur var där andra barn.. Men på kvällen sa Sander att det var det tråkigaste med dagen, när han var så länge på dagis.😢 Och såhär kommer det ju nu att börja vara. Mera regel än undantag. Men det harmar lite, för jag tycker inte det är idealt att de ha så långa dagar och det var inte vad jag tänkt. Men när nu Micke också ska jobba mycket mornar och vi båda är i Esbo så finns det inte mycket val. Eller det finns ju val, men just nu är dethär det valet jag gör. Jag vill så gärna jobba. (Mitt ideal är alltså att jag sku kunna jobba 7/7.30-15/15.30 och då kunna hämta barnen ca 16-16.15). Så ja. Nu skrev jag detta i 9 minuter och har nu varit hungrig i 2 timmar så kanske jag ska äta.


Inga kommentarer: