måndag, april 4

Nåjaa

Joo, det förra inlägget blev ju långt =)

Micke var ute med barnen och Evilda hade hittat hundkakka så jag fick ta hand om det.

Så vad händer här då?

Micke har igen haft en vecka semester. Denhär gången var det inte från min syn helt lika lyckat som förra gången. Har skött all mat och allt det denna gång. Men sen har jag också bara varit hemma nu och skrivit. Och gradun går nog framåt hela tiden. Har allt med intervjuerna klara (förstås hade jag de klara till min tidigare deadline) och sen har jag skrivit största delen av analysen och annars också största delen av allt. Men jag skriver alltid skit först (för att få nåt gjort) och sen går det mycket tid åt till att göra det logiskt och till ett vettigt språk. Så det är det jag gör nu. Hoppas jag denna vecka sku få det i helt ok skick.

Sen är det ju bara det att jag ännu ska få kommentarer på det av handledare och opponenter och helt säkert är det nåt som jag missat/tänkt konstigt eller nåt annat. Sen är frågan att om det lönar sig att göra nåt åt det eller inte....

Jag är nog ganska imponerad över att jag verkar klara det. När jag börja magisterprogrammet så var jag helt säker på att jag inte blir klar före jag fyller 31. Nu under studiernas gång har målet varit att få gradun klar typ på hösten och bli klar till julen. Sen när kursen början stressa jag med att få klar den till 29.7 (före Lees bröllop har jag talat om) och nu är då min deadline 4.5 och jag kommer nog att klara det. Har bara strul med en annan kurs och har nu i 3 månader försökt få svar om saken men inget händer... Det är det enda som sku kunna sätta stopp men då kommer jag nog att skrika.

Vi har också börjat pott- träna Evilda. Jag har skjutit upp det, hon är 1 år 9 månader nu och A och S var båda 1 år 3 månader då de fick börja. Fundera i nåt skede när hon kanske var 1½ att det sku vara bra tid, men hon var i en jobbig fas då och protestera mycket. Nu för 1 vecka sen visa hon intresse för pottan och är i en positiv fas (hon ger t.ex. tillbaka telefonen när man ber (oftast) och börjar inte hysteriskrika) så tänkte att det är bra att köra nu. Jag tror ju jättemycket på utvecklingsfaser hos barn och det märks så tydligt att det är lugnare nu och hon fattar och kan så mycket mera. Idag vägra hon ge tillbaka en sak hon tagit av Arthur och sprang bara iväg. Förklara att jag räknar till 3 (och visa på fingrarna) och sen tar jag den av henne om hon inte ger den. Tänkte inte hon sku förstå men vid 3 gav hon den. Hon kan sätta besticken rätt i besticklådan. Hon vill plocka undan sin tallrik efter maten och så massa sånt. Så ja. Vi börja att blöjan fick bli borta hemma. I början kisa hon ner sig ofta (de första dagarna) och vi har haft många kakkakatastrofer i byxorna och på golvet. Men nu 1 vecka senare så har hon helt hiffat det. Hon är torr hela natten (blöjan är nog på) och kisar megakisi på moron. Sen går hon ibland helt själv på pottan och idag for hon första gången till öppna dagiset utan blöja.

Och kalas ja. Det jag ville skriva om. Men inte hinner nu mera. Vad och vem och var är igen mina frågor då Sander om 1 månad blir 5 år. Tänker att ett skogskalas sku vara bra. Eller i park. Men var finns sån skog i Lojo? Och säkert blir det hemma men då måste man ha nåt program. Och godis eller gåva eller leksak. Ska återkomma med det alltså.

Och Arthur har börjat förstå hur man läser. Han har förstått att man läser bokstäverna på annat sätt än de sägs och kan läsa vissa ord. Märker bara att svenskan är svår. Tänk nu ordet "och" eller allt som sluter på -er.

Inga kommentarer: