måndag, december 7

Sover hela natten

Min trollunge, snart 1 år 5 månader, sover hela natten (ibland i alla fall).

Yee.

Hon sover gott mellan mig och Micke och äter inte mera nåt på natten. Det var för några veckor sen hon fick sluta med det. Hon hade varit flunssig och det hade gått tillbaka till att hon åt en gång på natten och en gång på morgonnatten och två gånger var för mycket.

Micke fick i uppgift att sköta henne en natt och det gilla hon ju inte så hon var helt nöjd när hon bara fick komma och ligga nära mig i sängen och förstod snabbt att "tisse tuttar". Det var väl 3 tiden den första natten och hon protestera en stund men sen sov hon tills morgonen, 7-8, så då insåg jag att nu är det helt ok att sluta nattamma. Och det har nog inte varit nåt problem. Ibland har hon druckit vatten om hon vaknat, ibland bara kramat mig och nu har hon oftare sovit utan att vakna alls.

Ammar nog henne till sömns alltid när det går, ibland så somnar hon inte av det utan blir och tvinna i evigheter och det är först jobbigt. Sku gärna amma till sömns så länge det bara går, det är så mycket snabbare och lättare än allt annat.

Annars så ammar jag 3 gånger per dygn. Efter morgonmålet, före dagsvilan (hon somnar av det med, annars är det ett helsike att få henne och sova) och före nattsömnen. Ibland får hon nog också annars om hon vill, men det brukar inte vara ofta.

Jag är jättestolt över att jag ammat så länge och ser inte nåt problem i att amma 1½ åring, det är ju ändå toppen föda åt henne och mycket bättre än mjölk som är menad för kalvar. Tycker  det är bra för barnet (WHO rekommenderar ju 2 års amning, också i industrialiserade länder) och lätt för mig att få henne att somna. Sander och Arthur gick ju på dagssömn så att man gick och gå med dem i typ halv timme i vagnen före de somna. Väntar absolut inte på sånt.

Och eftersom Sander börja sova hela nätter typ när vi flytta hit, som typ 4 åring, så känns det superskönt att Evi ren nu kan sova hela nätter, ingen skillnad då att hon är i vår säng.

Inga kommentarer: