fredag, december 25

Julafton 2015 i bilder

Jag har inte satsat på julen alls i år. Har varit så mycket annat och jag försöker minimera allt onödigt extra. Julgran hade jag lovat ren ifjol att vi i år har i nya huset så det var vi och hämta. För mig var det ingen skillnad hur den såg ut men dekorationerna sku inte vara röda. 
På morgonen hade nån satt 3 paket under granen. Fluffi åt Arthur, verktygslåda och Sander och en loppisbok åt Evilda. Evilda sku så ha velat ha hunden och hon tog den hela tiden. 
Barnen sku också ha varsin egen gran från skogen. Här är Sanders. 

Och Arthurs. Dekorationen tog de från plastgranen som tidigare var i deras rum. 

Och deras rum jag. Har aldrig visat hur det blev det jag måla för över halvt år sen (tror jag iaf). Statssiluett med kritfärg. Nu är det legobord under. 


Fluffi var världens snällaste hund och sköttes så väl och fick en egen madrass och den tog ju Evilda. Förstås. 

Sanders hörna med Mickes gamla turtle gardiner. 

I högra hörnet ser man också vår hemgjorda spis som ännu inte heller är klar. 

Mamma, min bror och Mickes föräldrar kom till oss. Micke hade jobbat natt och sov på dagen och jag försökte få nåt gjort samtdigt som jag sku rasta barn och hela tiden hjälpa med nåt. Stämningen var inte på topp men det blev bättre. 

Glögg med salttugg 3 tiden. 

Julbordet med 1000 kg mat. Jag ville ha sallader med i år och jag gilla det. I år skippa vi helt skinkor och lådor men den rökta renen åt jag av och den var helt gudomlig. 

Halsbandskalas med murre. 

Denhär ungen fatta sig inte till först på paket men mittiallt förstod hon och sen börja hon riva upp alla paket och blev så arg när hon inte fick. 

Det var alltför mycket julklappar. Helt galet. Och då var det mest från oss, mormorn och farföräldrar, blev alltför mycket på man. Av oss fick de 1 på moron och sen 1 bra på kvällen och ett mindre till. Sen några gemensamma, som fotoböcker, bilmatta. 

Sanders hög. Han hade önskat sig symaskinen. Lyftkranen var han störtnöjd över. 

Sånhär hitta jag på lindex för nån månad sen och tänkte genast på Sander och han var så nöjd över dräkten. Har bott i den sen han fick den. 

Arthurs saker. Allt sånt som han behöver hjälp med så denhär dagen har itne alls varit lugn, utan mest kan du hjälpa. Experimentsetet var han speciellt lycklig över. 


Evildas hög. Det mest lyckade var matleksakerna med en kniv. Hon har skurit och skurit så massor. Igår kväll jättelänge i rad och också idag, och hon är inte sån som leker med saker eller hålls på ett ställe. Bra köp från Lidl. 


Och den gemaensamma högen. Bilmatta har de pratat länge om och det var bra. Chronobomb önska Arthur säg (och reklamen var ju så mycket bättre än verkligheten). Muuttuva labyrintti fatta Sander också bra med Cluedo junior ännu var lite svårt för båda. Mucca Pazza har vi som tur inte ännu testat (juldagslugn och ro går nog inte i vårt hus).


Jag fick också toppengåvor. Av mamma fick jag en varm rock som jag själv beställt, en svart sånhär, och sen fick jag underställ från Craft som var superskönt. Sen ett halsband av svärföräldrarna och lakan och kokbok. Fick också tepåsar och spännande te-skedar. Men den största gåvan, och den som gör oss snåla för evigheter framåt, är ett nytt kök. På tisdagen köpte vi ett kök för 4000 euro på Ikea och det levereras til oss den 8.1. Och det bästa med köket är att vi får en självrengörande ugn, det var inte planen, men fick ett så bra erbjudande så budgeten fick töja med 200. 

Inga kommentarer: