lördag, augusti 8

Minskad nattmatning

Om man nu har legat typ 2½ h i sängen och försökt få sömn men inget händer så kan man väl lika bra stiga upp. Fast klockan är 5. Fattar inget. Jag får ju alltid sömn. Men inatt efter att Micke kom hem från grillkväll efter 2 så har jag inte fått sömn. Så otroligt grymt. Ska väl snart gå och testa igen, men när inget händer.

Och nu så har ju Evilda sovit utan att vakna hela natten tills nu. Så typiskt på nåt sätt. Kommer att vara död då det är dag på riktigt men som tur är Micke ledig, och hoppas att krabbisen är lindrig.

Men jag har varit jättejättetrött och så bestämde jag en dag att nu får Micke sköta Evildas första matning och efter det börja vårt minska på natten ätande.

Natt 1: Evilda vakna oftast 12 tiden för första målet och längsta passet har varit 3-4 timmar. Ännu i en ålder på 12 månader. Så natt 1 gav Micke ersättning vi hade hemma från pipmugg. 12-tiden drack ungen allt i muggen, ca 120-140 ml, hon grät nåt litet gråt före hon fatta att hon inte får bröst/mamma men somna genast hon druckit mjölken. Sov sen 4 timmar då jag amma och så gjorde jag det väl ännu en gång.

Natt 2: Jag väcktes halv 3 av Evilca första gången och tänkte vau, det var ju bra! Men det visa sig att hon druckit en mugg vatten 12 tiden men det hade jag missat.

Natt 3: Då dög inte vatten och pipmuggen mera. 1 tiden vakna hon och vaggande fick Micke henne och somna men genast han satt ner henne så börja bökande och gnylande. När Micke paja och pussa var allt bra men han kunde inte gå bort. Han var lite desperat efter en halv timme men jag var beslutsam att det efter en så lång stund inte blir nåt bröst. Hon somna väl efter 45 minuter och sov sen till halv 6 (!!!) då jag amma första gången.

Natt 4: Hon vakna första gången för natten klockan 5 (!!!)

Natt 5: Hon vakna igen 1-tiden, var inte så värst nöjd. Drack lite vatten med Micke och protestera lite och efter att hon insett att hon inte får nån mjölk så hade hon svårt att somna och böka på i typ 1 timme. Vakna för att äta halv 6 och åt bara ena bröstet.

Natt 6: Det var inatt. Sov ända till kvart över 5 och åt först kvart för 6 efter 9 timmar sömn.

Och! När jag alltså gick tillbaka till sängen så märkte jag att Evilda var helt het, feberhet och nu har hon bara varit vid famnen och bröstet hela morgon, energiknippet orkar med inget och vägrar ta värkmedicin gör hon med. Så dit for väl allt igen.... Nå. Det är hoppeligen mpr biverkningar, de borde komma 5-12 dagar från vaccinet men nu är det bara 4 men kanske det ädnå är det.

Och ännu om sömnen. Hon har nu alla dessa nätter sovit mellan mig och Micke. Har tyckt att det är lättast så för då har hon ändå närheten och sen så behöver man inte lyfta nåt. Hon somnar halv 9-9 och vaknar typ 8. Nattsömnen är 11-12 h och därför är det helt ok för mig om hon ännu äter en gång, då nångång efter 5.

Inga kommentarer: