onsdag, oktober 21

Tumisdag med Arthur

Idag var en dag som Arthur väntat superlänge på. Tumisdagen som han fick till födelsedagen. Sander fick också på våren som gåva en tumisdag och vi var till sealife och borgbacken då och det ville Arthur till först. Men vi har grannar som brukar fara till Tallinn för några timmar och det lät som nåt Arthur sku gilla så vi körde på det. Och som han väntat. Tumisdagen. Bara han och jag. Evilda som 1 åring tar ju massa kraft och tid och energi för hon är allestans så allt blir mest avbrutet och råddigt och så, så jag fattar honom totalt.

Båten gick halv 11 (10 sku man vara där) och det tog två  timmar dit och sen starta vi hem halv 5 (4 sku man vara vid båten) och så var det två timmar hem. I land var vi 3½ timme. Först hade jag funderat Kadrio.. (någo) parken och museet man kan leka i där. Men det var rätt långt att gå och orka inte börja fundera på bussar och hur de funkar och sen var vi rätt trötta på båten efter att vi åt buffet morgonmål där. Så vi gick till Kalev Spa och simma. Det var riktigt lyckat. Sen lite yrande mot båten och vi stanna på mitt favoritkafe/restaurang som heter typ bonaparte bistro och var jag var tyvärr så mätt efter att tagit några tuggor av en äcklig hamburgare Arthur fick i simhallen (då han förstås blev hungrig just då) så det blev capuccino och macarones (älskar såna!). Sen hann vi snabbt via det stora köpcentret intill Tallink terminalen och hann köpa en hot wheels banadel för alla tre barnen (Evilda älskar hot wheels banan) och en mössa åt Arhtur. På båten vila vi lite genom att titta på tv i lekrummet och sen handla vi lugnt och länge i tax freen, spela med de nya monster high-uno korten, åt franskisar, chips och godis och sen var vi igen i land.

Tänkte först att det kan bli slött med båten för det är ju så tråkigt men det var helt skönt att inte behöva gå och inte behöva göra nåt utan bara sitta och spela kort, prata och äta snask (värre sockerråtta en Arthur finns det inte så hans ätande är i vanliga fall väldigt begränsat). Sku bra ha kunnat bli en natt med honom i Tallin och bara ta det lugnt, han är jättetrevligt sälskap och han är fifig och kommer med bra funderinga och frågar och man kan diskutera med honom. Och jag börja se trevliga sidor med Tallinn och sku bra kunna tänka mig att fara dit för några nätter med resten av familjen, där finns ju massor att göra.

Inga kommentarer: