tisdag, februari 2

Kommentarsvar

Jag är en sån som faktiskt uppskattar när människor ger sina åsikter och säger vad de tycker. Jag önskar att nån sku säga åt mig att man behöver inte hålla på hela tiden, man måste inte vara produktiv och effektiv och smart och allt annat skit hela tiden. Ibland ser jag på tv på kvällen, ibland surfar jag på bloggar, instagram och facebook men det mesta jag gör så gör jag med en tanke. Sällan att jag sku titta på nån film eller göra nåt för att jag njuter av det och för att koppla av, utan alltid ska det vara nån ide i det. Och jag säger gärna åt andra att ta det lugnt och vila och koppla av och allt annat men jag tillåter inte mig själv att göra det. Ser jag på tv på kvällen så skriver jag inköpslista samtidigt eller funderar ut mat eller googlar stolar och bord. I mitt huvud måste man alltid göra nåt. Ändå känner jag mig ofta lat och ineffektiv. Känner att jag sku ha kunnat göra mera. Är irriterad på mig själv då jag är trött och jag inte sku orka tömma diskmaskinen just då och oftast pressar jag mig att göra det.

Men det är ju ett val jag gjort då jag valt att studera när Evi är hemma. All min tid går till skola/hem/barn. Men bistert är det ju nog då ens partner sitter uppe halva natten och spelar/ser på film när den nu då ens sku kunna göra nåt vettigt...

Men dethär inlägget börja för att jag fått kommentarer. En om att det är okej att stanna upp och en annan om att borde Evilda börja dagis. Och jag uppskattar så när nån kommer med förslag, för det är så svårt att se dem själv då man är uppe i nåt.  Och jag har faktiskt snabbt funderat på det, att Evilda börjar dagis. Att det ju sku vara ett alternativ för att få vardagen mera fungerande. Och jag sku säkert kunna göra det för några dagar i veckan (fast jag ren har stora svårigheter med att sätta henne dit till hösten) bara för att jag sku veta att det hjälper dethär kaoset. Men. Man ska ju lämna in ansökan typ 4 månader före, så då sku hon få plats om 4 månader, och då ska jag ha största delen av andhanldingen inne ren. Dessutom vet jag att vårt dagis, det enda svenska dagiset i Lojo centrum är helt fullt, och mera fullt än vad det ens får vara. Lilla sidan har 14 barn (borde få vara 12) och hela huset har 3 barn mera än man egentligen får. Så dit går inte att få mera barn bara sådär. Att köra till Virkby är inte ett alternativ (och det kan också vara fullt) och dagmammor så litar jag inte på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läste ett tips om att klara större saker lite lättare. Om att dela det upp i mindre uppgifter.
1. Hitta en källa. Lätt som en plätt. Behöver inte vara en bra. Bara en källa.
2. Läs den. Lätt. Sätter sig i soffan o läser den.
3. Skriv en ide som kom från källan. Tar 15 sekunder.
4. Utveckla eller tillämpa iden en gång.
5. Skriv ner det. Igen lätt.
6. Skriv det i ett sammanhang.
Och så vidare. Små steg. Tänk inte på hela jobbet som en helhet utan som små lätta steg. Kämpa på!