torsdag, februari 11

Över

Nu är Mickes 11 dagars semester över.

Det var nog ingen höjdare till semester för honom då han typ nonstop har hängt med barnen och fått sköta vardagen. Jag har fullständigt prioriterat graduskrivande och satsat på att varje dag vara åtminstone 6 timmar vid datan, oftast 8, ibland mera. Vissa dagar har det gått bättre och andra sämre. Men nu har jag en inledning och ett fiffigt syfte (enligt mig) och sen har jag litteraturöversikten i nästan ok skede, måste bara göra lite flyttningar och omformuleringar och skriva in lite till, men jag tänker hålla mig vid de källorna jag har och vara nöjd med det om nu inte någon säger att det inte gå igenom så här.

Jag vet ju hur tungt det är att hänga hela tiden med barnen så inte har det kännts så värst trevligt då jag igen gått till datan. För Evilda har det ju inte heller varit roligt, för inte förstår hon ju varför jag bara sitter fastklistrad vid datan. Och sen måste jag ge henne gråtande till Micke. Och jag sku ju kunna vara nån annenstans, men för mig är det lättast hemma och jag kan fokusera rätt bra här och jag kan inte förstå att det sku vara bättre för Evilda om jag är helt borta än det att jag är hemma men gör nåt annat. Det roliga som hänt under dessa 11 dagar är att Micke och Evildas förhållande har djupnat massor. Hon ropar på pappa och leker med pappa och de har hittat varandra på ett helt annat sätt. Evilda och jag har alltid varit ett team och som baby dög pappa inte till nåt. Sen om Micke varit ledig så har vi ju varit mycket alla tillsammans och hon har sällan varit långa tider bara med Micke. Så det är ju jättebra.

Sen har Micke gjort många butiksresor och till och med lagat mat några gånger och skött många matsituationer. Jättebra alltså. Och skönt för mig att få lite paus från allt det. Vet inte hur det nu ska gå när han igen börjar jobba, kommer att bli supertungt för måste ju ännu få resten av gradun gjord.... Nå, i mars nångång har Micke igen en semestervecka.

Och barnen har inte varit i nåt toppenskick. På fredagen hade Sander feber (då vi sku ha fått gäster) och var sen krasslig i början av veckan och stanna hemma måndag och tisdag då han sku haft dagis*, så han har varit hemma hur länge som helst nu. Igår börja Evildas öga vara och hon har ögoninflammation. Idag på eftermiddagen kände Arthur sig trött och hade 38,5 graders feber. Nå, det är ju inte så farligt, men tråkigt. Speciellt då det bara regnar ute och det inte finns nåt att göra och simhall är inte ett alternativ med krassliga barn. Slött!

Men köket är klart. Och det är skönt det med.

1 kommentar:

Mary sa...

Hej! Kul att trilla in hos dig via "nästa blogg".
Hoppas ni har kryat på er i vabruari! Vi har det likadant!
Ha det gott!