lördag, november 16

Sen dokumentation av 4 åring

Får väl bara konstatera att jag inte har nån egentid hemma mera och absolut inte nån skriva blogginlägg tid.

Det var i oktober vi var på 4 årskoll med Arthur och jag har så länge tänkt skriva om det. Men jaa. Tiden. Så nu blir det bara så att jag ska komma ihåg nåt. Han vägde nåt på 20 kg, var 111 cm lång och helt proportionerlig. Gjorde sina uppgifter när han var ensam med rådgivaren och klara dem alla bra. Eller alla förutom att ta i bollen. Men det visste jag ju nog att han inte kan och inte har han nåt intressa att träna på det heller. Men jag antar att det kommer en fas för det med. R säger han inte ännu men det tar jag inte heller stress med. Ibland uttalar han vissa bokstäver fel (typ u/y blir o/ö eller nåt ditåt) men ren på 1 månad har det blivit bättre. Han ville inte ha hörlurar på sig och glasögon som täckte ena ögat var heller inte roligt. Annat jag vill dokumentera om Arthur är att han nu äntligen, för 2 veckor sen lärt sig att hålla farten själv i gungan. Jee! Mamma hade lyckats lära honom det. Och det förstår jag ju nog eftersom jag lärt fel och fokuserat på att instruera om hur fötterna ska fara, men nu när han gör det så använder han inga fötter utan bara övre kroppen och händer.

Och dagens bästa köp. 1 påse var med enfärgad modellera för 1,50 €/st från Prisma höll barnen sysselsatta i över 1 timme. Superbra köp alltså! Och inte hade jag ju nån tid då heller för jag satt ju förstås med och modellera. Å ena sidan ville jag och för det andra så sku det aldrig ha pågått så länge om jag inte varit med.

Och nu. Sömn. Är alltför trött.

5 minuter senare:

Kom på ännu en sak. Den 4 åriga dagispojken har blivit en actionhero-idol. Batman, spiderman, superman, star wars, turtles och allt detdär som jag inte vet nåt om är nu så stort i hans värld. Han sku ha villa ha alla batman figurer i Prisma. "Snääällla mamma, snäääällla". Och så leker vi batman och robin och jokern- polisoch tjuv och jag hänger inte alls med mera. En dag berätta han också om Duudson åt mig och hur mycket tokigheter de gör (och vi har definitvit inte sett på nåt sånt!) Har hamnat inse att jag inte kan påverka sånthär mera och att det fiffigaste bara är att gå med i det och önska att det går över nån gång. Och förklara att du får tala med pappa om batman för jag vet nu inte vad som är så speciellt med honom.

2 kommentarer:

Eva sa...

Bolltestet är helt onödigt. Fattar inte varför det är med på fyraårs kontroll. Det övar jag på med ettorna och tvåorna också och långt ifrån alla lyckas ta emot den.

Michaela sa...

Tack för infon! Jag har lite funderat på vad bolltestet ska visa, liksom är det hur snabbt huvud och händer reagerar ihop eller vad är iden med det.

Nåja, nu vet jag att ta ännu mindre stress över det och så kommer det när det kommer. Vi har ju ändå bollar hemma och vi använder dem ju också rätt ofta så så mycket mer kan jag nog inte göra åt saken.