tisdag, november 12

Tisdag i november


Imorse när vi for iväg halv 8 så drog jag upp köksgardinerna. Det var mörkt ute. När vi kom hem halv 5 så drog jag ner dem igen för det var mörkt ute.

När vi gick hemåt från bilen så konstatera en trevlig äldre grannherre att "barnen har för långa dagar". Och jag förstår honom så väl. Jag såg ut som på bilden ovan och Sander skrek och Arthur hade just fått akutsjukt i magen när jag tog ut honom ur bilen. Sander fick igen utbrott på dagisgården då han sku gå in genom Arthurs dörr när ren Arthur satt i bilstolen. Sen ösregna det ju och jag ville inte dra i våta kurakläder när jag sku sätta in protesteraren Sander i bilen så jag tog bort dem av honom. Och då gick ju allt ännu mera fel. Man får ju inte ta bort Sander kläder. Försökte med all min kraft truga in det ursinniga biet i bilstolen men han var för stark. Sådär 10 minuter senare fick jag på nåt sätt ändå honom fastspänd och sen kunde han lugna ner sig lite. Jess. Situationen fortsatte när jag parkera för jag fick inte öppna hans dörr först, utan jag sku först ta ut Arthur. Sen fick jag inte ta fram gummistövlarna som var under bilstolen för han sku ta dem själv, men det gick inte, men ändå sku han. Till slut orka jag inte mera och lyfte ut unge, stövlar och kläder och börja fokusera på magsjuke Arthur. Och just då kom grannen. Jag älskar när människor bryr sig så det var bara bra. Lugna honom ändå med att barnens dagisvecka sluta idag och nästa gång har de dagis om en vecka, nästa tisdag. Sen efter att Sander fick berätta nåt om lastbilar åt grannen glömde han sin gummistövelskris.

Och sen for jag på föräldrarådsmöte på dagi till 6. Jag tycker att sånt är viktigt att delta i och ha en bra bild av sitt barns vardag. Hemma var jag 8 och hann just läsa en saga åt barnen före det var sängdags.

Dethär livet är så inte för mig! Och nästa november ska jag resa bort. Jag hatar dethär mörkret och regnet.

Och fan. Det är bara 6 veckor till julafton, jag trodde det var 8. Jag har ännu inte tänt ett ljus. På veckoslutet ska det bli glögg, ljus och så ska ljusslingan sättas upp ute. Kanske det muntrar upp lite.

Inga kommentarer: