söndag, juni 21

Ny bekantskap: Zoolandia

Vi hade en supertråkig dag igår. Det bara regna och Evilda har inga gummistövlar eller regnrock så vi kunde inte göra nåt ute, iaf inte länge och allt var ju stängt. Vi var till och med så depserata att vi bada bastu klockan 2. Det var ju riktigt skönt och barnen sprang nakna i regnet, men iaf så var det en tråkdag.

Så vi bestämde att idag ska vi göra nåt. Mickes sista semesterdag och efter vår lugna, halvtråkiga midsommar så behövde vi program.

Arthur är 5½ år, Sander 4 år och Evilda 11 månader. Arthur är den mest kräsna och gillar hoplop och vattenvärlden i Puuhamaa så mycket funderingar hade med honom att göra.

Först var jag inne på Mumindalen. Det sku ha tagit under 1½ h att köra och vi har aldrig varit där och det var öppet. Men där finns inte mycket att göra, mera att titta och gå och handla och se på mumintroll men lite sådär parker och gungor och klätterställningar (iaf vad jag såg på bilden).

Högholmen var vi ifjol till och det var inte en så stor hit (tror glassen där var bäst) och det är ju ändå bara djur, och endast djur. Fundera också på om vi sku ha gjort nån annan utfärd till djurgård men det tänkte vi blir lite för slött. Borgbacken sku ha varit supertråkig för Evilda och hon sku bara ha kunnat vara i vagnen, dessutom sku det ha varit alltför hössligt och maten där är superdyr. Huimala innelekpark var stängd. Flamingo Spa/Serena sku vara för tråkig för Evilda och hon sku inte orka vara i vattnet i 6 timmar. Hop Lop sku bara varit inne och det är tråkigt när vi ändå bara varit inne. Puuhamaa var vi ifjol till och det var så lyckat, men det var en supervarm dag och man kunde vara där och simma och det är vattenvärlden barnen kommer ihåg. Där fanns ju nog andra roligheter, men Arthur och Sander sku behöva hjälp i många och då sku vi måsta vänta så mycket när nån sku måsta vara med Evilda (typ svanar och båtar och sånt), sen sku Arthur villa och simma och ingen annan sku vela gå i det iskalla vattnet på en kall dag (om ens han) så de sku inte vara så lyckat.

Jag sku gärna gjort trip till Åbo och gått till mitt gamla jobb Swarte Rudolf och äta strömming men en stadsutfärd sku nu inte varit så pop för barnen, specileet då en stor park där var stängd. Men från Åbos sidor hitta jag Zoolandia, en helt ny bekantskap för mig. Ca 20 km från Åbo mot Tammerfors. Där sku finnas djur och aktiviteter. 19,50 € för en dag är typ det billigaste nåt kan bli (Puuhamaa är typ 23 och mumindalen 26 och allt annat mycket mer).Hemsidorna sa inte så mycket men vi bestämde oss för att testa.

Där fanns hästar, får, emu, struts, renar och kaniner. Det var helt tillräckligt. På underhållningssidan fanns där massor. Vi kom dit halv 12 (det öppna 10 men vi vakna kvart före 9 och det tog 1 h 15 minuter att köra och vi sku via ABC och handla picknik) och det stängde 6 och då for vi hem och sku ännu ha kunnat göra massor.

Det fanns olika delar där och det var mycket utrymme och det bästa var att allt var så fritt. Det fanns ingan skyltar om att bara "3 stycken får vara på studsmattan" utan det mesta var helt fritt. Ingen vakta över småbåtarna utan barnen var på föräldrarnas ansvar. Vissa maskiner fick man själv sätta på och det stod hur man sku göra och så fick man själv göra det. Det fanns också massor saker inomhus, på 3 olika ställen, studsmattor, bollhav, banor, klättervägg, spelvärld, leksaksbutik, spökgränd (med åldersgräns på 12 år vilket förstås inte alla föräldrar följde och hade sen skräckslagna barn), labyrinter, skuffhästar osv. Massor alltså. Ute fanns det sandlåda, massa hoppslott, gungor, klätterställningar, vilda västern värld, karuseller, trampcyklar, trampoliner med linor, labyrinter, linbana. Det fanns mycket bord att sitta vid, också under tak och 2 grillplatser.

Vi åt nudlar, smörgås, fiskbullar till lunch. Sen grilla vi korv i nåt skede och åt bananplättar. Sen åt vi ännu vid bilen när vi for hem allt som blivit kvar. De har också lunchbuffe som var 12,50 för vuxen så inte ett så farligt pris det heller. Man behövde inte betala extra på nästan nåt ställe alls, bara för någo spelautomater. Stort plus för det.

Och barnen, de älska. Arthur och Sander sa efter en timme att det är så mycket bättre än Puuhamaa. Evilda hon gick nu omkring och var glad så länge hon gjorde det hon ville, så mycket hon kunde göra fanns nog inte, men det är ju helt förståeligt. Kan tänka mig att det finns mera för 3 åringar uppåt men nu har ren en 2 åring massor den kan göra där.

Och en megabildbom på det. (Hitta så liite när jag själv googla Zoolandia så ville ge massa info här)

Man fick själv hissa upp och ner sig. 

Rullande rör. Evilda gilla den massor med. 
Jag försöker mig upp på vulkanen. 


Det sluta såhär. Jag skrattar här. 


Evilda vill också. 

De tre kom upp. 

Micke fånga den. 


Finungen sov ju inte där. Hon sov 45 min i bilden på ditvägen och vakna kvart över 11. Sen höll hon på i 7 timmar (försökte ju nog få henne och sova några gånger) och slockna sen i bilen för 1 timme igen. Vaska guld
Evilda med och cyklar

Bananplättar. 


Jag kom upp!


De for hårt!

Jag gick å, men de var så obekvämt att de blev kort.

Hemfärd. En grät då det var slut och han ville ha glass. En hade just 10 minuter tidigare snubblat och skrapat upp knäet på asfalt.

Men när vi kom hem så sa Arthur att det kändes som om vi varit borta en natt. Och det gjorde det med, vi for halv 10 och kom halv 8 och det kändes som om vi varit 2 dygn borta. En så toppen utfärd och helt på passlig avstånd för oss (nå ditvägen fråga barnen typ 50 gånger när vi är framme). 


Inga kommentarer: