lördag, juni 20

Semestertider

Snart är Mickes 3 veckor långa semester över och det känns helt ok, ska också bli skönt med en mera strukturerad vardag, funkar ju bättre när jag bara är själv med barnen. Fast nu sku de ju vara kul om vi båda hela tiden kunde vara hemma för det finns ju så massor som borde göras.

De var midsommarafton igår. Som tur hade våra grannar heller inget speciellt så vi grilla tillsammans på kvällen men de for hem ren före 8 för de ska snart på resa och 2 av våra barn sov före 9.Jag och Micke titta på wipeout (typ sämsta programmet i världen) och sen slutet av monsterc inc barnfilmen som barnen inte vågar se på och sen kom det väl ännu en NCIS före jag halv 12 gick i säng. Så o-midsommaraktigt på alla sätt. Men rätt skönt. Det blev ingen stugmidsommar för mamma meddela på onsdan att hon far till Paris och när det nu ändå sku vara dåligt väder så sa jag att min bror kan få ha stugan då. (Det är alltså mammas). Jag tog inte ens ett foto från dagen.

Och när man flyttar nånstans så vet man ju inte hur det blir. Men vi har nog haft sån tur. Grannar med jämngamla pojkar som gärna sku leka tillsammans dygnets alla timmar. Vi bor liksom 20 meter från varann.

Och Evildas tuttlöshet. Nå. Vi var i Hangö på Mickes stuga i början av veckan och det var riktigt hemskt, hon sku bara ha bröst i munnen när hon somna, och hon sku hålla i bröstet länge, länge före hon kunde släppa. Vid dagssömn i vagnen så gallskrek hon tills hon fick bröst i munnen (bara för att hålla i, inte äta). I bilen var det samma och jag fick inte ta bort bröstet, så hon fick tutten och sov med den en gång. Sku göra samma hemma på kvällen för hon har aldrig behövt skrika och jag tål inte såntdär skrik som låter att man storknar i det egna skriket och spyr så jag ger ju genast efter men tycker inte det är roligt att natta i 45 minuter bara för att en vill hålla i bröstet. Nå, då vägra hon tutten igen, hon skrek ännu värre när jag försökte ge den och vifta bara bort den och var arg som ett bi. Då fick Micke ta henne och vagga henne i famnen och skriket sluta efter nån minut och hon sov. Så nu har jag introducerat sovnalle åt henne och fast hon somnar vid bröstet så tar jag bort henne när hon ätit klart och ger nallen och vaggar henne eller kör i vagnen och om hon nu gnäller en minut så är det inte hela världen. Hon har ju vid dessa tider börjat uttrycka egen vilja och hon gör det rätt ljudligt och jag visste inte hur jag sku reagera. Men, hon är alltså nu tuttfri och nu är jag säker på det, tänker inte truga in nåt i munnen hon inte vill ha.

Och sku ju kunna fortsätta men nu ska jag fixa morgonmål för Micke och Evilda vakna just också (kvart före 9) och Sander har ren i en timme tittat på morgon tv och Arthur sover än.

Inga kommentarer: