söndag, juni 14

Tuttfritt eller inte?

Evilda har nu i 5 dagar varit utan tutt, eller kanske ren 6. Nå iaf 5 nätter. Det gick lite i misstag på grund av dålig komunikation mellan mig och Micke så en dag natta han henne i vagnen för dagssömnen utan tutt och det gick helt bra. Så jag tänkte att vi minskar det. Den natten fick hon bara tutt en gång och efter det har hon inte sett såna mera. Det första nätterna amma jag 3 gånger men nu var vi 2 nätter på lande och då var det de vanliga 2 gånger. Somna på kvällen har hon bara gjort vid bröstet men oftast på dagen i bilen eller vagnen. Men idag ville hon inte somna i vagnen, hon ville suga på bröstet för att få tag i sömnen och då håller hon längre i bröstet för att somna djupt och sen släpper hon. Tidigare böt jag bara ut bröst mot tutt. Och det sku ju vara så skönt att skippa tutt vid 11 månaders ålder och hon var själv inte mera så intresserad av den och kasta ofta bort den och vifta med händerna om man försökte truga den in i hennes mun. Men sen så blir hon ju igen mera beroenda av mina bröst när hon ännu vill somna och suga... Igår kväll höll hon i bröstet 20 minuter före hon kunde bli själv och sova, om jag försökte släppa tidigare blev det bara skrik.

Svårt dethär.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Personligen föredrar jag nog tutt framom bröstet, skulle känna mig alltför bunden om jag alltid var den som hamnade natta.

Michaela sa...

Det gör jag nog med märkte jag, var hemskt att vara så fast och när hon krävde sugningen för att somna. Men efter bra dagsrutin (nå bara det att amning sker efter maten) och det att hon sover en gång på dagen så har gjort att hon inte måste somna vid bröstet. Så det funka som tur sen ändå, fast jag nog tänkte ge upp där i ett skede... Och jag har oftast amma henne till sömns, men Micke har nog ändå fått henne och sova så hon har länge förstått skillnade på oss och därför har Micke nu också fått natta några kvällar så att hon fattar att man inte ska suga och sova utan först äta och sen sova.