lördag, juni 27

Evi nästan 1

Om 2 veckor har vi en 1 åring i detta hus. Jag sku ju göra en 11 månaders text då för en tid sen men det hann jag ju inte med, så nu blir det nästan 1 åring grej.

Evilda sov 2 nätter i rad i egen säng hela natten, dessutom åt hon då bara en gång. Jag hade bestämt före första natten att hon nu måste klara sig åtminstone 4 timmar utan mjölk när hon somnat och hon måste ha fattat det, dessutom så lyfte jag henne i egen säng efter att hon ätit, nåt jag inte gjort tidigare. Nå inatt, var de två föregående nätternas erfarenheter helt bortblåsta. Hon vakna halv 12 och var arg som ett bi och kunde inte somna om i egen säng eller i vår säng och allt var skit. Klockan 5 så åt hon tredje gången för natten... Men jag skyller på tänderna, såhär var det också nätterna före dessa två bra och hon håller på att få 4 tänder. Kanske jag nångång får sova... Eller iaf är det värsta snart över.

Hon får sova en gång på dagen, oftast 2 timmar, ibland bara 1½ och ibland 3. Hon orkar bra vara vaken om man är ut på förmiddagen. På natten sover hon från 8-9 till 7-8. Hon är nöjd när pojkarna är hemma och håller för det mesta på med nåt eget, att upptäcka världen. Går som en proffs och har inte krypt på superlänge, gör försök till att springa och far då snabbt framåt. Snurrar runt tills hon faller. Dansar lite genom att snurra eller böja benen.

Börjar ha en vilja och den viljan är oftast att hon ska vara i min famn eller på nåt annat sätt få hjälp nånstans, typ upp i sängen eller ner för trappan. Skriker som en stucken gris tills hon får det hon vill. Om Arthur eller Sander är i min famn så ska hon ju genast dit och bara hon då.

Hon vill inte bli matad, men ibland lyckas det när vi är ute och hon får en fruktburk före hon går och sova dagssömnen (oftast är vi i nån park då så hon brukar få lunch efter vilan). Hon äter rätt långt samma mat som vi och vi har inte ens matburkar hemma mera för de går inte ner. Hon äter själv, mest med fingrar men nu vill hon också äta med sked gaffel och det funkar då så att man sätter maten på gaffeln och sen sätter hon den i munnen själv. Spagetti med köttfärssås var helt supergott tyckte hon och åt upp all spagetti. Grynost älskar hon med. Tomat, majs, melon, bananplättar är sånt som alltid går ner. Naturell yoghurt gillar hon. Gröt är inte bra. Bröd äter hon. Mozarella är också gott. Ammar typ 6 gånger per dag och sen så dricker hon oftast vatten med maten och ibland också havremjölk.

Skor är väldigt intressanta just nu och de smakar tydligen också gott...

Inga kommentarer: