fredag, juli 10

Evilda fem före 1 år.

Denhär tiden för ett år sedan, just denhär fredagen, så kom jag just till sjukhuset, och två timmar senare så föddes finaste lilla Evilda, vår dotter (är nog ännu rätta överraskad över att hon var en flicka).

Jag är så glad att hon är i mitt liv, hennes babytid har varit jättefin (fast hon nu inte varit baby på länge, länge mer) och hon funkar bara så bra i vår familj. Jag är så glad att också få vara hennes mamma.

Vi fira jättesmått, lite för att Mickes arbetsturer kom så sent och sen är det mitt i sommaren och sen så fattar hon ändå inget av det och sen så har vi ju haft kalas på våren och har igen på hösten. Så vi hade mamma här och min bror och så åt vi mat och jordgubbskaka till efterrätt. Känns riktigt tillräckligt och för Arthur och Sander var det viktigt att hon fick kalas med.

Och barnet som för ett år sen föddes med brunt hår och små tunna, smala ben har nu riktigt ljust lockigt hår och starka armar och ben. Hon far fram som en ångvält och är allestans och aldrig stilla och alltid igång. Pratar och berättar och kommenderar och är lika högljudd som alla andra i dethär huset. Vill smaka och äta på allt men mat är nu inte alltid så pop. Lite bilderböcker orkar hon med men mest är det att ta isär saker eller plocka och gå omkring med nåt som gäller. Att sitta stilla är ju så tråkigt. Nytt och roligt är ju att stiga upp i tripp trapp stolen. Vatten är så roligt men att byta blöja riktigt eländigt. Ute är bäst att vara och inne så är trapporna bäst. Äta sniglar, gunga, leka med vatten, kasta sand är sånt som är roligt ute. Man ska le åt alla människor men bäst är nog att göra det från mammas famn, det är också viktigt att le när man rutchar och titta på alla som är i närheten. Mamma är ännu allra bäst och speciellt hennes famn. Att åka bil är riktigt apa. De kommer ljud som låter som mamma och pappa men det kan bara vara ljud eller sen är det påriktigt, när man tackar så ska man nicka på huvudet och det kan hon. Klappa och vinka funkar också. Skor är bäst och de kan man alltid leka med. Saker att sätta runt halsen är också bra. Fiffig är hon och bra på att riva ner tapet (hon fattar påriktigt vad man ska göra!). Hon älskar att tvätta tänderna, men hennes föräldrar kommmer alltför sällan ihåg att göra det.  Hon har 7 tänder som är igenom. D-vitaminstabletter har hon också ätit i nån månad nu och de kommer föräldrarna bättre ihåg.

Och här är då bildbomben, jag kan inte få nog av hennes miner så har fotat massor, sen fota också min bror för han kan kameror lite bättre.


"Dadaa,daddaDASDAAAS,!!"


Å nu ska jag ta kameran..Hon klarar av att gå ner för låga trappsteg och också upp. Pakeet!Halsband. Jee

Å köksleksaker. 


Trassla in sig i halsband.

Britatårta.Jordgubarna var bäst. Och ölen var inte åt Evilda. 


Inga kommentarer: