torsdag, februari 19

Studera hemma med barn

Just nu ifrågasätter jag vettigheten i vår vardag stort. Jag visste ju att våren sku bli supertung ifall jag sku gå de 4 kurser som ger mig 32 sp. 32 sp är vad målet är för heltidsstudier på en termin och det räknas att heltidsstudier borde vara 40 timmar i veckan. Och det har jag ju då definitivt inte, 8 kanske... Och ostörda timmar kanske 1.

Vi hade kommit överens att både jag och Micke stiger upp samtidigt idag, så att jag kan börja laga mat å sånt genast på moron. Nå jag steg upp med Evilda halv 8. Smörjde henne och klädde henne och koka gröt. Mata henne, åt med henne och sen steg Micke upp kvart över 8 och Arthur och Sander sov än (Sanders feber steg igen förra natten). Micke titta på datan och efter Evilda. Arthur vakna och jag gav gröt åt honom. När han ätit kom Sander ner och satt en stund i famnen och fick gröt. Jag gjorde päron-äppel-mango-blåbär pure åt Evilda. Amma Evilda. Gjorde smet till lindströmsbiffar (som ingen åt under middan), skala potatis för potatismos. Städa undan. Fick gnällig Evilda i famnen ibland (hon får tänder och har faktiskt fått ett hål i tandköttet nu). Barnen spela lite spel på sin lilla spelmanick. Jag börja laga grönsakspure åt Evilda. Sen var Evilda trött och kvart före 10 fick hon tisse igen och somna och satts ut i vagnen. Jag städa det sista i köket och var vid datan 10, hade då lämnat grönsakspuren och koka och planen var att gå till köket 10 minuter senare.

Micke får ut Arthur och Sander till gården. Efter en stund kommer han och fråga var galonvantarna finns. Sen bankar Sander och ska kisa. Sen plingar Sander och vill ha mjölk. Sen kommer Micke in av nån orsak och sen vaknar Evilda allt för tidigt. Jag kommer ihåg puren på plattan och klockan är 10.45, allt var bränt! Micke gick iväg med Evilda och hon somna om som tur. Efter 11 kommer de in med blöta fötter för de hade kuoman på sig och hoppa i vattenpölar. Barnen går upp och leka och jag instruerar Micke om att han ska steka grisbiffar och koka broccoli. Jag skriver, skriver, skriver (om Vladivostok i Ryssland och varför det är intressant för företag). 12 vaknar Evilda och vi alla äter lunch. Det tar sin tid och sen är det städa undan som gäller och fundera på Mickes semestrar och amma Evilda och sen är klockan mittiallt 1 och halv 2 far Micke iväg på jobb. Och då halv 2 konstatera jag att jag ännu är i pyjamasbyxor (övredel hade jag bytt för den blev vår när jag städa köket) och att jag inte ännu hunnit gå i duschen och att jag inte heller kommer att hinna idag för det går inte att göra då Evilda är vaken. Hon kan inte sitta i badkaret själv än och jag kan inte lämna henne utan översikt.

Evilda sov nog ännu 1 timme på eftermiddagen och då satt jag på yleareena åt barnen (och sprang var 10e minut och böt serie) och fortsatte skriva. Men resten av tiden så var jag helt med barnen och det är så skönt för då är jag bara det. Medan jag sitter vid datan försöker jag låsa ut utvärlden fast det accepterar min familj inte så bra, men jag är bra på det!

Så ja. Idag ifrågasätter jag varför jag gör dethär och vad som är så klokt med det.

Men jag vet att jag klarar det. Och egentligen är det skola 4*7 veckor (eller är det 8?), alltså 28 jobbiga veckor av 52, 24 enkla då (eller 20..) Efter 17 maj har jag inget ända till början på september. Det motiverar.

Och det sku kännas så bra att få dethär fixat inom utsatt tid och sen vara klar och sen börja göra nåt med det och att faktiskt ha klarat det.

Och det jag hela tiden försöker säga åt mig själv är att gör det inte så bra. Gör det bara, så att du kommer igenom. Men det är så svårt för jag vet ju hur det kan göras bra och jag hatar  att sen inte göra det så. Jag tycker inte om halvfärdigt skit utan vill ha det helfärdigt. Jag filar inte på detaljer och formuleringar och så, men det ska ändå göras ordentligt. Och jag kan inte lämna in försent och jag måste ha det klart i god tid före (för vem vet vad som händer med 3 barn!?!). Och sen hatar jag dendär känslan av att vara ute och inte ha koll och att inte förstå och inte veta. Så jag måste bara förstå och vara insatt och det kräver alltså att jag gör saker ordentligt och att jag förtår. Jag vill ju ändå lära mig. Det är ju målet med studier. Men ja. Ändå. Det behöver inte bli så bra, bara det är igenom.*


*Det var mitt mål för de två uppgifter jag fått bedömda. Ena var 10/10 och andra 19/20 och då gjorde jag det med sån stil att det bara sku vara igenom och inget extra...

Inga kommentarer: