söndag, april 15

Lunchkaos

Såhär ser det ut när man drar bort kläderna av 2 barn och 1 vuxen på sådär 30 sekunder.

Vi har varit länge i parken. Barnen har gungat, rutchat, åkt karusell och lekt i sanden. Alla är glad och nöjda när vi startar hem. Vi har typ 50 meter till vår dörr. Båda barnen sitter i vagnen och mittiallt blir Sander förbannad. Han börjar skrika och gråta och kasta sig så att han glider ut ur vagnen. Han gör sig till en hal och rörlig mask (hade helt lyckas glömma bort den fasen) och störttjuter. Lyckas dra upp honom och få honom så att han inte faller, men skriket bara fortsätter. Arthur tröstar genom att paja och säga att vi kan kramas hemma (för så säger jag åt honom då han ska i famnen när han är megasandig och jag samtidigt ska bära hans cykel och skuffa vagn).

Öppnar dörren. Drar kläderna av alla. Kastar in den färdiga broilerfrestelsen i mikron. Tar ut smör, saltgurka, ketchup och tomater och för till bordet. Kastar knäckebröd på bordet. Lite bestick snabbt fram, talrikar och dricka fram till alla. Arthur är ren vid matbordet och börjar pryda sin tomma talrik med ketchup. Sander är konstant i min famn och tutten har jag också hittat och han har lugnat sig. På golvet sku han vara allt annat än lugn, han har drabbats av hungersnöd. Sander sitter tyst och äter maten med god aptit. Arthur äter gammal torr pasta med ketchup. Barnen slickar först smöret från knäckebrödet och tar efter det några brödtuggor. Jag hinner också släva i mig maten före jag igen måste upp och söka nåt.

Matbordet är ett bombnedslag. Sander skiter och Arthur börjar hoppa runt omkring. Efter blöjbyte lämnar vi krigszonen matbordet och sätter oss på tamburgolvet och tar banan och äppelpicnic. 2 äppel och 3 bananer går ner. Tror det får bli en ny vana med nån fruktefterrätt efter maten, det satt faktiskt jättebra. Efter det är det dags att börja reda upp kaoset som lyckats sprida sig från tamburen till köket under de 10-15 minuter vi hunnit vara inne.

Det finns en orsak till att jag aldrig går ut med barnen på förmiddagen om inte lunchen är färdig. Det först skulle vara hemskt.

Inga kommentarer: