tisdag, april 3

Sander 11 månader


Sander blir 11 månader imorgon och nu börjar han bli härlig att vara med. Hoppas och tror att den värsta gnällperioden och "allt är skit" perioden börjar närma sitt slut. Arthur hade också en sån vid 10-11 månader och den vara superlänge, som nu också.

Sander är så sjukt underhållande och så jättegullig just nu. Han är mera och mera sig själv och nu börjar man se hurdan han är och vad han gillar, mera barn än baby. Han älskar att dansa. Han snurrar runt, han böjer på benen, trippar och klappar händerna i marken och så upp igen. Rumpa-humpa av arne alligator är favoritlåten. Han kör bilar hela tiden och brum, brum, brummar så att spottet flyger. Om han vill ha uppmärksamhet vänder han på huvudet så att han tittar rakt på en. Han gillar att turvis sätta saker i andras mun och sen i sin egen. Han skakar på huvudet, ibland för att säga nej och ibland för att det är roligt. Han går på själv ute och upptäcker världen. Det är så spännande att se vart han far. Han vill allt som storebror. Om storebror får rida ranka i famnen, ska Sander å, om storebror får havrekex, ska Sander å. Sander visar intresse för en bok (en tippen bok med flikar som han tokskrattar åt varje gång) så hoppas han snart blir mera bokintresserad så att jag kan läsa böcker åt båda samtidigt.

Nätterna sover han varierande beroende på tandstatus. Inatt vakna han en gång klockan 3 och då tog jag honom i vår säng. För två nätter sedan vakna han 4 gånger under Mickes pass (till klockan 2) och sen en gång i timmen under mitt pass (resten av natten). Så hade det också hållit på alla nätter under 1 veckas tid. På kvällen somnar han i famnen med tuttflaska i munnen. På dagen somnar han oftast i vagnen och sover ca 3 timmar.

Han är nu i en äta dåligt fas. Han dricker mest ersättning och äter bara lite mat. Han dricker ännu oftast från tuttflaska för från pipmugg dricker han så lite och blir hungrig snart igen. När han fyllde 10 månader fick han talrik med sked framför sig vid bordet och det funka bra i några veckor. Nu får han inte det mera för han bara tar maten, börjar massera den och sedan kasta den i golvet eller gnida den in i sig själv...

Inga kommentarer: