tisdag, juni 24

37+4

Jag har lite svårt med att ha på mig byxor hemma... Men här är en rund mage.

Kulan uppifrån.


Dagens projekt! Sängbottnet på sängen lyftes upp och flyttades i hörnet. Den kommer säkert inte att vara i bruk men den är sådär bra skydd om babyn sover brevid mig i sängen. Sen har jag då tänkt att babyn kan sova mycket i sin hängmatta (en sista gång måste jag ju testa nåt gungande sovreskap!) och då är det bra att det finns plats för den. Sen kan vi inte förvara vagnen inne men dendär sovdelen kan man ju alltid lyfta in och ha i sängen.


Om dethär sku vara min första förlossning så sku babyn födas om exakt 2 veckor idag. Och nu är det ju så att man inte kan veta när ungen föds och om det sker efter vecka 40 eller före och då finns det ju en liten chans att det händer ren i vecka 38. Ingen vet. Men jag är i vecka 38+0 på fredag och eftersom vädret är halvruttet så kom vi hem från stugan och nu först börjar jag med det stora fixande. Är egentligen jätte överraskad över hur sent jag påbörjar detta projekt. Projektet som alltså är att tvätta kläder, fixa sängen, vagnen och allt det i sovskick och göra det klart för att sen bara nån dag, helst om sådär 2 veckor, bara bära hem baby och inte behöva fundera på var babytäcket finns. Igår fick också babyn sina första egna saker i klädväg: 2 par små vita vantar för att inte skrapa sig. Jag hade tänkt köpa nåt eget men eftersom nu könet är oklart och vi ändå har kläder i storlek 56 så känns det nu onödigt. Sen om det behövs nåt efteråt så kan vi då köpa.

Sen har jag nu också skrivit ihop min förlossnings "önskelista" och en annan med tankar åt mig, Micke och doulan. Sen börja jag också idag fundera (först idag!!!!) på vad som ska med till sjukhuset. Det första på den listan är "slappa kläder åt Micke". Småroligt. Men vi har tänkt ta familjerum och vara där 1½ dygn (så att jag inte genast behöver laga mat genast) och då tänkte jag vila upp mig och då är det kul om Micke ockås kan vara där och inte klaga över obekväma byxor som det var med Arthur. Det andra är kamera och videokamera. Sen hygienartiklar åt mig. Och sen babykläder och filt och bilstol. Och till sist kläder åt mig att komma hem i. Inte behövs väl nåt annat?

Och namn. Jaa. Inget överenskommet namn än. Men jag hitta ett helt genialiskt namn i en dösanons: Leander! Och jag sku genast ta det om det inte var alltför lik Sander. Så jag ger det vidare. Jag tycker det är helt toppen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojoj det börjar verkligen närma sig :) Jag tycker du har det viktigaste som ska packas med. Jag förstår inte varför en del ska släpa så mycket till BB, allt finns ju där. Jag hade en massa onödigt med mig. Kläder till pappa (hade vi glömt han fick fara till CM) och baby och lite egna hygienartiklar skulle jag ta med. Jag använde sjukhusets kläder på både mig själv och babyn så länge vi var där och kom hem i nästan samma kläder som jag for i så där var det. Kamera, telefon och laddare förstås.

Michaela sa...

Jo, detdär med pappan är inte så lätt att komma ihåg=) Micke hade bara jeans med med Arthur och så sprang han i rummet med kalsonger och måste alltid klä på sig byxorna när nån kom in eller när han gick ut efter nåt! Och så mycket mera behöver man ju faktiskt inte, det är ju bara för några daga. Dessutom bor vi ju 1 km från sjukhuset, eller 2, så det är ju inte hela världen om nåt glömts. Men laddare var bra, det hade jag glömt!