torsdag, juni 5

Mammaledig!

Idag är min första dag som mammaledig!

Idag ska jag föra barnen till dagis, gå till butiken, söka fram babyns kläder och reda upp i skåp och hyllor (vi var på tisdag till Ikea och köpte ny byrå för babyns kläder och en massa lådor för små saker), laga mat, hoppeligen komma iväg på en 5 km promenad, städa upp hemma, eventuellt vila, hämta barnen, vara ute med barnen, äta mat och sen på kvällen ska jag och Micke och bekanta oss med Lojo sjukhus.Imorgon får vi trevligt mammabesök och sen tänker jag (om vädret tillåter) börja bo på lande. Med nyfödd känns det för avancerat så jag vill hinna vara där massor före. Alltså nu, och då måste allt vara klart hemma.

Att inte äta sötsaker gick bra. På fredag när jag baka så blev det rätt mycket krämsmakande för jag fick det inte riktigt rätt. På lördagen blev det ju sen kaka men helt i vettiga proportioner. Sen höll jag mig bra men på tisdagkväll glömde jag lite bort mig på Ikea och åt resterna av barnets strut och glass.

Jag hade sista läkarbesöket för graviditeten på tisdag och allt var bra. Allt var fast men lite mjukt och det var precis så det ska vara. Hemoglobinet hade jag fått upp till 113 (det var ner till 105 i nåt skede igen) och allt var som det ska vara. Vikten börjar nu gå uppåt men så har det alltid varit. Hittills har det kommit knappa 6 kg till, men i de andra graviditeterna har det också varit efter vecka 34 som jag börjat gå upp massor. Ibland 1 kg/vecka. Ska faktiskt försöka hålla det i styr nu och inte låta sockersuget ta över när jag blir tröttare. Jag känner mig hela tiden enormt hungrig och mjölk sku jag kunna dricka flera liter av just nu och jag dricker också mycket för jag tror att kroppen säger vad som behövs. Annars så har jag börjat känna mig som en valross/flodhäst och det är allt annat än bekvämt att böja ner sig. Jag försökte igår skruva ihop en Ikea hylla på golvet och jag bara flåsa, mådde illa och hade sammandragningar för detdär att böja ner sig känns bara så obekvämt när det inte mera finns nåt rum i magen. Sen fick jag order från rådgivningen att inte sova på rygg men nu har jag börjat sova med amningsdynan och då funkar det bra att ligga på sidan och krama om den.

Och nu ska jag gå och väcka barnen och sen kör denhär dagen igång.

Inga kommentarer: