måndag, juni 30

Förra veckan och graviditetsstatus

Nu är vi i Lojo igen för omväxlingsskull. Hela förra veckan for vi hit och dit båda inom och utom Lojo. På måndag var det loppis och butiker och på tisdag kärde vi Lojo museum och bibliotek i centrum och på onsdag så var vi hela dagen i Helsingfors med Arthus gudmor Dannu (barnen lekte i deras park i säkert 2½ timme, vi åka spårvagn, åt thai buffe, gick i kapp ahl, gick på fazers cafe, gick in i domkyrkan, åka metro och slutligen tåg), på torsdagen hade vi lugn hemmadag och doulabesök på kvällen och på fredagen var vi hela dagen i Hangö på Mickes föräldrarsstuga och där sluta vi också dagen i Hangö parken. På lördagen var det så toppenväder så efter att jag lagat en rabarberpaj körde jag iväg med barnen i stugan och satt sen 4 timmar i en stol i solen och läste medan barnen lekte på hur fint som helst. Igår var det grymt regnväder och då for vi till Pojo för att ta bort lite från mammas osålda lägenhet och så for vi till barnens morfars grav, delitukku i Pojo och slutligen via Fiskarsparken och en barnklädsbutik där. Idag packa jag igen ihop oss från stugan för att komma hem till Lojo via stor Lidl butiksresa med barnen för jag hade rådgivning idag. 

Och nu är mina barn (varav ingen tydligen sover dagssömn idag) placerade framför tv:n med ärter medan jag ska försöka få ordning på vad jag borde göra. Men rådgivningen ja. Allt bra. Men hon verka lite fundersam över att sf måttet nu varit det samma i 5-6 veckor, alltså 32, och så konstatera hon att hon nog inte är orolig över att babyn sku vara för stor. Dessutom var vikten samma som sist nu och det kändes bra, det var nog bara nåt konstigt då förra gången. Så 2 kg plus på 4 veckor är ju bättre än 2 kg plus på 2 veckor. Men jag fick iaf en tid till för nästa vecka när sf måttet nu varit så lika, men hon konstatera nog också det jag tyckt, alltså att babyn är jättelågt nere med sitt huvud. Så jag hoppas att dethär är sista gången jag gick dit. Och det har jag ju hoppats förr med så troligtvis blir det nästa vecka och sen ännu en gång till!

Så högklassig bild igen. Magen 38+1

Och dethär är nu helt klart och tydligt blivit en graviditetsblogg!

2 kommentarer:

hanna sa...

Oj oj oj, de närmar sig. Jag e int alls förbered :) ja vill minnas att sista gången jag var till rådgivninen med Iris i vekca 40 var sf måttet lite på 33cm så vi vänta oss inte en stor baby. Men hon var ju nästan 4,5kg!

Michaela sa...

Och sf måttet är ju så beroende på vem som mäter och nu har 3 olika personer gjort det de sista gångerna... Med Arthur var tydligen det största sf måttet, i vecka 39+2 31,5 medan det med Sander i vecka 39+3 var 34. Så tydligen har de varit olika då med och deras storleksskillnad var ändå bara 300g ram och Sander föddes 3 dagar senare.