fredag, september 30

8 barn ensam

Alltsä dethär med att barnen tejpats fast på dagis. I dagens hbl stod det att skötaren var ensam, ENSAM, med 8 barn, ÅTTA, där älsta var 3. Det tycker jag att är det absolut mest skrämmande i hela historien. Det borde vara så olagligt så. Om man tänker fyra ettåringar, några två åringar och nån treåring. Ingen ska behöva klara sånt ensam, speciellt inte då flera barn ska matas.

Och nej, man får absolut inte binda fast nån, men ingen borde få lämnas så ensam i en sån situation. Dessutom stod det också där att 6 av barnen var nya. 6 av 8 nya och 1 vårdare ensam. Jag vet inte vad jag sku ha gjort i den situationen, men att helt lämnat barnen ensamma sku säkert ha varit ett alternativ.

7 kommentarer:

Katarina sa...

jag sku int ha lämnat barnet där. dedär e nog föräldrarna oansvariga som lämnat ungen i sådan situation... dålig dagis dom borde int ha tagit imot alla.

Michaela sa...

Alltså jag tänkte om jag varit personalen. Jag sku säkert ha flippat totalt med 8 så små.

Och ja, man borde ju inte ta emot/lämna men det är säkert svårt att veta vad situationen är när man lämnar. Och om man ska på jobb så kan man ju inte sådär bara låta bli att fara.

Dagny sa...

Nej, enligt lagen skall ingen få jobba ensam med så många barn. Norska lagen säger 3 barn under 3 år på 1 vuxen. Det är vad jag har som max. (Ansvar alltså, om vi har 9 barn en dag så måste vi vara 3 vuxna på jobb). I Finland är jag inte helt säker på om det oxå är 3. Iaf inte fler än 4a! Över 3 år är det 6 per vuxen här. Så sånt.
När man kommer som förälder vet man inte situationen, hur många är på jobb den dagen och andra praktiska personalsaker. Som anställd på dagis kan du inte heller skicka hem barn, du måste ju ta emot dem.. Jag har ju int satt mig in i tejpningssituationen alls men alla daghem fungerar ju olika. Något daghem har pauserna inplanerade under matstunderna och då kan du bli ensam med flera barn än "max", varierar så. Men nej, inte lov att tejpa och vara dum annars. Kramar till dig Michaela!

Michaela sa...

Tack för infon Dagny. Det stod att hon till lunchen borde ha fått hjälp från en annan avdelning, men att det inte kom. Och det är ju jättebra att det finns begränsat, men vad gör man sen om många är sjuka och inte får nån annan?!

3 barn på en vuxen låter vettigt och harmoniskt. Det kan jag också leva med =)

Basse sa...

Kanske alla dagis har en tejprulle bakom glas där det står KROSSA ENDAST IFALL ANTALET BARN PER VUXNA ÖVERSKRIDER 7?

Michaela sa...

Sebastian: Låter ju som en utmärkt ide! =) Nä, men man kan nog undra hur hon fick tag på rullen så snabbt. Nåja, jag vet nu egentligen inget om fallet, så ska sluta spekulera.

Åtta ungar på en vuxen är ändå alltför mycket

åsa sa...

I Finland är gränsen fyra barn under tre år per vårdare och ibland är redan det för mycket. Ensam med åtta blir nog kaos.