söndag, augusti 17

Energisk söndag

Igår var jag lite trött och slö och oenergisk. Idag har det varit helt annat och tackar min finaste Evilda för det. Och förstås Arthur och Sander med. Micke jobba natt inatt och for till 8 på jobb. Jag fick barnen fint i säng (nåja, Evilda gallskrek nog i nåt skede) och Evilda somna också 20 över 9 och jag var i säng ren kvart före 10. Evilda sov första passet på 4 timmar (jee!)  och vakna för mat kvart över 1. Sen sov hon ännu 3 timmar och åt halv 5 (superjee!) och så sov hon ännu till 7 och då kom Sander också tassande upp. Och Sander hade inte ropat nåt på natten (han brukar nog föra nåt ljud som kräver vuxen 1-2 gånger varje natt). Så jag har varit pigg idag.

Och Evilda sov med länge på morgonen och jag hann göra smörgåsar och få i skick alla och så for vi till Aurlahti stranden. Där var väl lite alger men barnen simma lite och så ducha vi hemma, sen klättra de massor. Evilda sov fint i vagnen båda vägarna och fortsatte också hemma och sova i 1,5 h när vi kom hem fast vagnen stod stilla (!). Sander fick jag ju inte då och sova för han borde också skuffas i vagn och jag kan ju inte skuffa två vagnar men han föreslog själv att han sku vila inne i sängen då (mitt fiffiga barn) och fast han inte fick sömn så låg han ändå där i nästan 1 timme (fast han lekte nog mest mot slutet) och resten av dagen har gått bra. Det funkar ju riktigt fint dethär med att vara med 3 barn och det är ju nog så massor enklare än att vara med en baby och en 1½ åring och  bo i Havshagen.

Och bilder på det.


Såhär for mina barn till dagis på fredag!

Jag försökte fånga hennes runda kinder och hennes "pösighet" som är så söt.Härligt gosigt och sku vara fint om det inte var för Mickes håriga ben.

Evilda har två bröder som tävlar om hennes uppmärksamhet varje vakna sekund.

Och brorsorna är ju rätt spännande. Idag log hon också en första gång i vaket tillstånd och det var så otrooooligt gulligt och fint. Det var typ åt Arthurs svarta shorts och åt jomppamattans båge... Men sen fick jag nog nåt som såg helt ut som ett leende vid skötbordet. Hade helt glömt hur härligt de första leendena är.

Här får hon säkerhetsbälte på...

Arthur. En stolt femmis.


Micke har gett sina gamla turtlesspel åt barnen. Jag gillar det inte men de har nu fått dem och de spelas på hela tiden. Och förstås måste Evilda också få se.


Jag älskar baby miner! Sittern är för övrigt nu en båt och den drar brorsorna omkring henne med.

Inga kommentarer: