lördag, augusti 16

Sommarbaby och dagishämtning

Jag är så tacksam över vår sommarbaby. Allt sku vara så mycket jobbigare på vintern., som tex att gå ut med alla barn eller att gå till parken efter dagis. Nu blir det ju tissat några gånger varje gång vi är ute och under vintern sku det nog inte funka så bra. Då har hon säkert kommit över värsta tissandet när det blir iskallt.

Men dethär med dagishämtning och baby funkar inte riktigt. Har fört 2 gånger och hämtat 2 gånger. Att föra har funkat för då har hon sovit och på förmiddagen sover hon mera. Att hämta 3 tiden har inte överhuvudtaget funkat. Och just då sku jag ju villa att det funkar, jag vill ju ge Arthur och Sander all uppmärksamhet. Och inte just då behöva bära på skrikande baby som just då vill ha mat tiss eller sömn tiss. Så båda gångerna jag hämtat har jag spänt fast alla i bilen och sen tagit skrikande baby och gett lugna nu ner dig bröst och sen först har det blivit lugnt. Men oj vad jag önskar att all fokus just då var på de andra två och speciellt Sander. Märker att han sku behöva mig mera, min närhet mera. Nu är jag ju nog sådär 20 timmar i dygnet fast i Evilda för Evilda är inte riktigt förtjust i pappas famn... Men ja. Så länge varar inte denhär perioden och sen börjar det väl löpa på.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske borde ha ett annat knep att lugna ner henne än bara tiss. Det verkar som om det sku va det ända som din bebi känner till. Som man bäddar får man ligga!

Michaela sa...

Tack för kommentaren, jag gillar när man ifrågasätterr! Men jag tycker ändå att ordspråket som man bäddar får man ligga passar dåligt in på 5 veckors babyn. Jag tycker att babyn är svåra att påverka, lite kanske det går, men massor går inte utan tårar. Och babyns behov ska ju tillfrädsstellas genast å man ska inte ha dem och skrika bara för att få dem att funka på visst sätt. Och jag lyfter mycket upp bröstet som allt annat än mat eftersom jag nu ser det som det naturliga. Jag sku ha kommit så mycket lättare undan med Arthur om jag bara accepterat det. Bröst är i början det allra viktigaste å funkar till nästan allt. Men förstås försöker jag ändra på det och tutten är hela tiden med och används mycket. Men sen när det ännu behövs en liten mjölkslurk så då hjälper nog ingen plastsak mera. Och om liten är trött så behövs nog ändå famn och tutt så ändå är babyn i famnen. Du får gärna kommentera vidare å ge nyttiga tips.

Anonym sa...

Vad onödig komentar!! En 5 veckors baby är väl alltid fast vid bröstet. De går över med tiden. Tutten kan man ju pröva men om inte så tissiä suuhun!! :) Dom säger ju redan på bb att de ska vara lapsen tahtinen imetys!!