onsdag, september 7

Tufft 2

Ja, och nu sku det ju vara så mycket lättare och smidigare om man inte varje dag sku behöva laga mat, köpa mat, städa undan, fylla och tömma diskmaskin, tvätta kläder, hänga kläder på tork, vika in, damsuga.

Och när jag gör planer och funderar tidsfördelning glömmer jag alltid sånt. Och sånt först tar tid.

7 kommentarer:

pia sa...

Oo jaa, det tar tid! Känns som om det enda man gör här hemma om dagarna är att plocka undan, tömma diskmaskin och tvätta kläder. Nån vacker dag tänker jag anlita hemhjälp, fast kanske ett hushåll på under hundra kvadrat borde man klara själv...?

Anonym sa...

Här är mina personliga genvägar:
· laga mat: delegera till mannen
· köpa mat: mattillfyra.fi/syohyvin.fi hem till dörren o.s.v., varje måndag
· städa undan: minimalism, d.v.s. föra ALLT onödigt till Emmaus, samt ha en möbel som gömmer alla leksaker (vi har en stor och billig trägrej från Etola med utdragbara lådor som samtidigt fungerar som bänk när man sitter och leker bredvid barnen)
· fylla och tömma diskmaskin: delegera till mannen
· tvätta kläder: ha bara en bykkorg som hälls i tvätten varje dag, kritvit vittvätt kan ligga på bottnen tills det finns tillräckligt av den för att fylla en maskin; använd inte sköljmedel
· hänga kläder på tork: tvätta så sent att du hinner somna före tvätten är klar (-> överlåt till mannen)
· vika in: häng allt som går att hänga på hängare redan när du tar upp byken ur maskinen, ids inte vika barnens kläder utan lägg dem bara på rad bredvid varandra
· dammsuga: delegera till robotdammsugaren (vi har en Samsung Navibot som är min bästa vän)

Michaela sa...

Pia: Man borde väl.. Men jag har nog sagt att sen när vi båda jobbar så då ska vi ha en städerska som kommer typ 1 gång/vecka. Just nu är det ekonomiskt dumt, men sen...

Linda: Tack för dina tips =) Men om vi här sku delegera matlagning till mannen sku vi nog säkert inte få nån mat/nåt ätligt/bara pizza/nervsammanbrott.

Anonym sa...

Jo men hos oss lyckas det eftersom han inte behöver tänka på vad han ska laga. Vi beställer alltså hem råvaror med recept på hur man lagar maträtterna.

Michaela sa...

Alltså det ska jag ta och kolla in, låter ju helt toppen!

Anonym sa...

keittiökaveri.fi eller mattillfyra.fi

Anonym sa...

Man behöver inte handla varje dag! Jag skulle aldrig ta med barnen till en affär. Jag vill göra livet lättare för oss alla! Storhandla, ät rester, tvätta inte varje dag mm.
Mina barn är ungefär lika gamla som dina, däremot är jag 44 år! Har bara bestämt mig för att ägna all min tid åt barnen, inte stressa över det, att jag borde hinna med det ena och det andra. Viktigt att vara här och NU! Och inte alltid sträva efter nåt annat... Fast man bestämmer ju själv hur man vill leva sitt liv!