torsdag, augusti 23

Min spanska och Ecuador

Jag tänkte för första gången på spanska på över ett halvt år och det gick förvånasvärt bra. Tills jag sku skriva tomat. Så jag "google translata" ordet tomat. Och det är ju förstås "tomate". Ha, ha!

Är nog besviken över statusen på min spanska, men med en man som aldrig har regelbundet jobb går det inte heller att börja nån prata spanska kurs. Måste snart fara till Ecuador igen (fast snart blir det inte, det är dyrt och alltför långt borta och alltför farligt att resa för barnen och nu ska vi till Thailand). Det är riktigt snart 10 år sen jag for. Det var i början av september tror jag. Är så glad över den fina familjen jag fick där och all den härliga maten. Och nu 10 år senare, för några veckor sen, köpte jag koriander för första gången och laga nåt som vi åt jätteofta där. En sallad på koriander, tomat, lök, lime, salt och peppar. Men jag sku ju också villa ha mote och ceviche och yuka och allt det goda där. Lorenas mat var så den bästa.

1 kommentar:

Lotta sa...

Klickade på din blogg bara för att jag är lite insnöad på Ecuador för tillfället. Har fått en väninna därifrån som flyttat hit till trakterna, skulle gärna lära mig spanska för att kunna prata med henne. Hon saknar Ecuador och sin familj... kanske kan ni ha utbyte av varandra... hon heter Elvia Santi och finns på facebook.