söndag, augusti 5

Sander 1 år 3 månader



Min lilla Sander, min on-off gubbe, blev 1 år och 3 månader på lördag. När har han blivi så gammal? Stor och o-beibig har han varit länge, men nu är han ju ren långt över 1 år.

Han är en on-off person. När han är nöjd och glad kan han underhålla sig själv hur bra som helst och han är på gott humör och allt är lugnt. När han är hungrig, trött, arg, har ont så är han allt annat än lugn. Ylar som en siren och skriker och klänger och hänger och ylar och gråter ännu mera. Då är det endast famnen som duger annars är ljudnivån så hög. När han vill nåt så använder han rösten och ett så högt yl att öronen går i lås. Han har stark vilja och vet vad han vill och inte vill. Hans tandsprickning som varat en evighet har säkert varit så jobbig just för att han sen har ont när han har ont, och då hörs det med. Nu har nästan 12 tänder igenom (vissa är ännu bara halva igenom och så har det varit i nån månad nu)

Han är också en lite pajas. Han charmar på människor genom att göra konstiga miner och genom att använda en riktig grov djup röst och säga t.ex "karkkoo" (traktor). Och som människorna skratta i flyget åt honom när han non-stop sa nåt som lät "kakkaa" med riktigt raspig röst efter att vi sett några traktorer. Mumin är hans största idoler och om han ser nån bild med mumin så pekar han och visar och så ska man säga vad det är och en eller fem gånger räcker inte utan man ska upprepa det typ 20 gånger.

Han har ren länge sovit en gång på dagen, allt från 1½ h-3 h. Nu somnar han ca 9 på kvällen och vaknar 8. Har i cirka en månads tid somnat utan mjökflaska i sovrummet (vi gick från tuttflaska i famnen till pipmugg i upprett ställning i sovrummet och sen en kväll åt vi kvällsmål sent och jag gav bara lite vatten före vi gick och sova och det var det). Vaknar på natten 1-3 gånger för att han tappat tutten, om han bökar ännu efter att han fått den så lyfter jag honomi vår säng och så sover han där, men oftast sover han hela natten i egen säng.

Han äter allt, men det går också i vågor, ibland mycket och ibland bara mjölk. Gröt får han oftast morgon och kväll annars samma som alla andra, också bulla, glass, kex, saft om Arthur får. Han går på pottan efter sömnen och hemma så sätter jag honom på det då han börjar klämma och efter maten. Han har inget emot att sitta på den. När han somnar så sitter vi brevid tills han somnat, men annars somnar han själv. Han äter själv med händerna men om jag inte matar med sked så smetar, klätar och leker han bara med maten och det är så irriterande. Så jag matar och har nog inte så mycket emot det. Önskar att hans klottande sku minska. Sked kan han använda men vänder den ofta före den når munnen.

Sander är en sån filur och han ÄR väldigt mycket.

Inga kommentarer: