lördag, januari 10

Kan inte få allt

Jag borde sova för alla andra sover och Evilda ska säkert ändå snart äta. Gumman som blir 6 månader imorgon och ännu äter hela nätterna igenom... Men nu har hon sovit 3 nätter i egen säng och igår och idag somna hon där utan nån protest alls. Helt konstigt.

Snart är vårt jullov slut. 3 dagar till och sen blir det dagisdags. Barnen väntar och jag väntar också för då behöver jag inte tillreda och servera 5 mål om dagen utan 3 räcker. Är helt slut med att hela tiden fundera på vad för mat det ska ätas och sen se till att det också finns mat hemma. Och det är därför jag så gärna, så gärna sku fara bort. 1-2 veckors semester med glass och restaurangmat hela tiden. Men denhär vintern blir det inget. Och så är det och jag förklarar åt mig själv att "man kan inte få allt". Och så är det ju. Jag har allt, precis allt. Och sen är jag ju van att få allt. Helt jättefräckt men så har det nu varit, känns till och med lite fel att det är så. Jag har fått de finaste barnen, jag har fått studieplatser (nå en har jag faktiskt inte fått) och just de hemmen jag vill ha. Jobb har jag nu då inte fått, så kanske jag inte får allt... Men resor har jag alltid fått fixat på nåt sätt när jag varit resegalen. Sist jag inte varit nånstans på vintern är  typ i mitten på 2000 talet. Det var Thailand 2014, Thailand 2013, Egypten 2012, Gran Canaria 2011, Barcelona våren 2010, Maldiverna 2009, Ecuador 2008, Thailand 2007 (eller var det 2006..), sen var vi en vinter till Bryssel med Micke men det var kanske samma som Thailand, men i nåt skede var jag också på Malta och lite allestans. 2005 var jag ingenstans varmt på våren för då skrev jag studenten. 2004 var jag i Canada i februari. Nå iaf. Jag har levt för att resa och resande är så superduperviktigt för mig. Speciellt att komma bort på vintern. Få lite ljus och en paus för att orka.

Och jag var påväg nånstans i år också då i november, kolla allt i charterväg som var på 6 timmars avstånd. Sku så ha velat fara i början av december eller just denna vecka. Men Micke fick inte ledigt. Och bra var det ju också med tanke på att de pengarna så behövs till nya huset och flytten och så. Vi har inte råd med både res och nytt hus. Går inte ihop. Men ändå så tar det nog så på att det inte blir nåt i år. Dessutom pratar Arthur var och varannan dag om att han vill till Thailand och till råga på allt så far mamma dit i år igen och jag har hjälpt henne med flyg och boende. Och barnen sku älska att simma.

Men sen intalar jag mig själv att det sku vara jobbigt med Evilda. Hon är ju en krålande mask och jag vill kanske inte att hon krålar på smutsiga golv. Stranden med henne är ju också krångligt och en massa annat med. Sen sku man ju måste släpa massa burkmat med (Får inte tänka på att hon är i super reseålder då hon ännu sover rätt mycket, dricker bröst och annars bara är glad) Nå, det blir iaf inget nu. Snyft, snyft.

Men. Sen har ju Micke 6 veckor pappaledigt, åtminstone, och jag sku villa göra en längre resa. Mexiko och Ecuador kanske eller sen bara Thailand och Malaysien och Asien igen. Men jag sku villa prata spanska men efter att jag sa att man äter bönor i Mexiko så vill ingen dit mera. Arthur vill bara till Thailand och han behöver inte ens vara hemma nästa jul. Men måste se om vi får in det. Jag måste vara här i januari nästa år och ska då börja skriva gradu så funderar om vi sku vara över julen borta eller hösten borta och hur det sku gå med förskolan och så. Men nu ska vi först flytta och jag måste fundera på inredning. Sku så gärna överlåta det åt nån annna. Jag sku säga vad jag gillar och att det inte får kosta nåt och så sku nån få trolla. Har ju så massor rum att inreda nu med.

Inga kommentarer: