torsdag, april 16

Simning

Idag for jag till skolan före 7 och var där 1½ h. For snabbt via Ikea på hemvägen och så var vi alla hemma i 2 timmar före Micke for på kvällsjobb.

Evilda hade sovit 3 timmar på dagen så när hon vakna 1 tänkte jag att simhallsbesök sku passa bra för det var grått ute och det är så länge sen vi var. Så jag for första gången själv med alla till simhallen och det var Evildas andra besök. Och att besöka simhallen klockana 2 en torsdag är perfekt för då har man hela barnbassängen för sig själv.

Och eftersom jag vill följa med simutvecklingen så måste jag dokumentera.

Arthur, 5½, kan sim-simma så att han är på ytan med huvudet kanske 3-4 meter. När han dyksimmar, alltså simmar med huvudet under vattnet och kommer upp för att ta luft så kan han simma säkert 15 meter, nå, åtminstone 10, han kan komma upp hur många gånger som helst för att ta luft och sen fortsätter han igen under vattnet.

Sander kan också dyksimma bra. Han simmar alltså under vattnet, men när han kommer och ta luft så kan han inte fortsätta utan att ta paus. Och sen märkte jag idag att han nog också kan simma en kort sträcka med huvudet uppe. Sen kan han flyta lika bra som Arthur med.

Sku aldriga ha trott att mina barn sku vara såna undervattendjur för som mindre så fick de ju panik om de kom vatten på dem och de vette aldrig huvudena.

Men nu funderar jag bara hur jag ska stöda dem att lära sig simma med huvudet på ytan. De kan ju tekniken och kan flyta och får sig framåt, men sen när huvudet ska vara uppe så sjunker rumpan och drar dem ner. Vad gör man åt det?

Inga kommentarer: