måndag, december 28

Stora pojken 3 månader

På julafton blev ju vår lille man 3 månader gammal och idag var det dags för 3 månaders rådgivningen. Nöjd var han överhuvudtaget inte där fast han inte borde varit trött eller hungrig, famnen var det enda som dög.

Vår stora pojke har lagt på sig 1200 gram på en månad och över 3 cm längd. Huvet har vuxit med 2 cm. Så han väger nu som 3 månaders pojke 6590 gram och är 63 cm lång. Helt huisit. När han föddes var han bara 3485 och 50 cm, så han har nästan dubblat i vikt. Men är glad att han växt först ute för annars sku jag ju ha måsta pusha ut en megaklimp.

Jag tar inte så mycket stress med vad han kan så jag vet inte egentligen vad han gör.
Han äter på sina händer och när han får tag i nåt far det genast i munnen.
Han tycker bäst om att vara i famnen och för att somna behövs oftast skumpning om vi inte är med vagnen. Ibland lyckas han somna själv när man ligger brevid honom.
Han sover alltid på natten i egen säng, men vi har ännu ena väggen borta. På dagen antingen i sängen eller vagnkassen.
Han äter cirka varannan timme på dagen och på natten är det oftast ett pass som är 3-4 timmar, men det tar max 15 minuter för honom att äta, oftast under 10. På kvällen får han lite tillägg från flaska som varierar mellan 10 och 100 ml helt beroende på dagen.
Han har inget tålamod och när han är hungrig ska det vara mat genast och före det hinner rinna till för andra/tredje gången så skriker han bara åt bröstet och släpper det.
Han har ingen vettig rytm, men somnar oftast på kvällen 9 tiden och vaknar 8 tiden. På dagen sover han cirka 4 gånger och på senaste tiden har han sovit ett långt pass på sen eftermiddag.
Han "juttar" jättemassor och kan trivas små stunder för sig själv i gymmet eller sittern, men att ligga på mage är inte alls roligt. Huvet håller han uppe någorlunda, men han visar inget intresse av att villa vända på sig.
Han tycker om att titta i böcker och starka färger/figurer och så försöker han ta i allting.
Han har nästan inga kläder som går på honom mera eftersom storlek 60 och 62 blivit för små och vi hade inga större kläder. Men detta ska åtgärdas i Stockholm.

Och nu ska jag packa klart. Har tom kommit på att ta med vår nattlampa.

Inga kommentarer: