tisdag, juli 5

Förra veckan då?

Arthur var och simma, måste hålla hårt om pappa. När han äntligen vant sig vid vattnet ville han igen aldrig upp.

Sander fick vara naken.
Och mellan dehär söta pojkarna fick jag ligga varje natt. Micke har egen säng vid fotändan.

Det gick ju nästan en vecka utan att jag dokumenterade nåt, och så mycket hände ju egentligen inte under veckan. Vi var på lande, vi hade trevligt besök, vi var till Lojo, vi åt jordgubbar och jag vänta på att få sova. Som tur var mamma mycket där så jag behövde inte vara så mycket ensam med mina två gullungar. Men några stora grejer hände.

Jag satt på gräsmattan när Arthur lekte i sandlådan och konstatera att det är nu vi behöver dendär gården och detdär radhuset, inte om 10-20 år då barnen är stora och inte vill vara hemma. Det är nu det sku vara skönt med en egen gårdsplätt. Och från det kom beslutet att vi ska börja söka radhus i Lojo. Helst sku jag ju flytta till Esbo men där får man inga radhus för under 200 000 och sånt har vi absolut inte råd med. Så nu ska Micke först få fastare tjänst, sen ska vi hoppas på att nån vill ge oss lite lån och sen ska vi börja leta radhus i Lojo. Sku vara roligt att hitta nåt före jul. Det enda negativa med Lojo är mina studier, men i och för sig så tar det 45 med bil till skolan och måste ju inte vara där så mycket så nu ska det gå. Barnen är ändå små bara nu.

Under veckan natta jag Arthur igen sen den sista horrornattningen och då beslöt jag att nu ska det göras nåt. Så nu läser vi saga i sängen och sen går den vuxna bort från sängen, helst ut ur rummet men hittills har det blivit vid dörren. Igår lyckades jag natta båda barnen samtidigt ensam och de somna också helt samtidigt. Fast klockan var 10 och jag hållit på i över 1 timme så kändes det inte så hemskt för jag kunde vara där för båda samtidigt. Lite mycket samtidigt i det stycket =)

Arthur har blivit helt halvt hopplös. Han gör allt det han inte får och så ler han ett såntdär busleende efteråt. Så enerverande! Hunden fick sig rätt mycket på stugan, han försökte slå eller kasta saker på henne, säkert bara för att få uppmärksamhet. Och jag som tycker han får ren mycket uppmärksamhet. Vi har för länge sen beslutat att inte använda några utfrysningsbestraffningar som time-out/skamvrå men ibland vet man nog inte vad man ska ta sig till när han igen heller ut allt ur glaset/slår hunden/ritar annenstans än papper/kastar ut bollen från fönstret.

Inga kommentarer: