tisdag, juli 19

Nu genast

Jag är en sån människa att när jag fått nåt i huvet så ska det ske genast. Och fast det nu bara var två veckor sen jag kom fram till att radhus i Lojo är det rätta så är jag nu helt färdig att skuldsätta mig upp till örona och förstår inte varför alla andra inte är lika med på det. Nå Micke är ju faktiskt. Men resten. På Mickes jobb har de nu sidkuterat det i två dagar och ena tycker att vi ska vänta till hösten, andra att huset måste vara byggt på 2000-talet, ena igen att badrummet säkert ska göras om och att det nu blir så dyrt och att det ska vi tänka på osv. Sen hinner min mor, fastighetsförmedlarn, inte alls med i mina svängar, fast nu hon är den som sku kunna komma med nåt vettigt. Jag vet ju inget om nåt som har att göra med boende. Sen konstatera också nån att vi inte kommer att få nåt lån med bara en lön och så. Allt är så negativt.

Men jag är positiv. För en gångs skull. Jag tycker att 1200 räcker till för att leva med i månaden och det tycker jag också att banken borde tycka. Enligt mina uträkningar kan vi till och med spara då. Fast då måste Micke sluta dricka så mycket energidrickor. Och sen så skiter jag nu i hur mycket ränta vi betalar eller att vi inte gör mycket vinst när vi säljer. Viktigaste är att vi betalar ens lite åt oss och inte 800 euro endast åt nån annan, som nu.
Och jag märker att vi vill ha lägenheten. När nån säger nåt negativt så vänder vi det till nåt positivt eller försvarar det. Och jag har ju ren planerat var allt ska vara i hemmet och hur jag ska cykla allestans.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Råkar din mamma heta Kerstin Ståhlberg ? Om det är hon,så har hon visat ett hus åt oss ; )

Michaela sa...

Nå det råkar hon faktiskt =) Vem är du då?

Michaela sa...

Tur så är bankerna lite snällare i Finland än här i Sverige. Vi skulle aldrig få lånet om vi var i er situation. Här skulle ni behöva ha minst 1600euro kvar per månad när bostadskostnaderna är betalda. Men som sagt, de finska bankerna är betydligt snällare hos er så jag håller tummarna!

Sara sa...

lycka till! och blir det inte den här lägenheten så blir det en annan!

Michaela sa...

Michaela: Jag hoppas att de är, annars ska jag övertyga dem om att vi lever på knäckebröd och vatten eller nåt. Om jag vet att vi kan betala det så borde de bara vara nöjda med oss som kunder.

Sara: Så är det ju! Men jag är så otålig så vill ha dethär nu. Varje gång jag drar hela kånckarånckan in i hissen suckar och stönar jag och bara drömmer mig bort till min lilla gård och stora kök.