onsdag, juli 25

4 månader med träning

Det är omkring 4 månader sen jag regelbundet börja jogga. Och jag är helt fast i det och hoppas att jag orkar hålla på med det länge för jag mår så mycket bättre. Jag känner mig fastare i kroppen (stor och rund och lös är den ju nog, men den är inte lika lös) och mycket starkare. Min kropp orkar mycket mera. Jag är på riktigt jättehungrig efter länkar och det känns skönt att kunna äta mycket för att stilla sin hunger speciellt då jag gillar att äta. Förr åt jag mycket bara för att det var så gott fast jag nog visste att det inte var mot hunger mera. Mat, bröd, bärkvarg och mjölkprodukter vill min kropp helst ha.

Denhär veckans länkar:

Lördag: 10,4 km i 8:03 tempo mot Virkby genom Vappula.
Måndag: 8 km i 7:30 tempo från stugan hemåt tills mamma och Arthur plocka upp mig. Härlig länk i duggregn och vind, kändes inte alls tungt utan sku ha kunna fortsätta hur länge som helst till.
Onsdag: 8,7 km i 8:23 tempo. Hemsk länk. Tung, varm luft och ingen kraft i kroppen på grund av värmen. Fick bråttom i slutet när jag märkte att jag ren borde varit hemma och laga mat åt barnen men benen for inte bara framåt.

Jag har läst lite om träning och nu förstått att det mesta ska gå på basnivå men för att utvecklas ska pulsen ibland också stiga. Jag tycker om de pass där jag orkar med högre tempo och i de flesta passen avslutar jag med snabbare takt, och så pressar jag mig uppförbackar. Mitt mål är att lätt kunna dra en kilometer på 7 minuter och under, en sådär 6:45 och att jag ibland sku kunna göra det på 6 minuter. Just nu är det en omöjlighet. Men jag hoppas att det med tiden går ditåt. Tiden är ju inte viktig men det motiverar mig att ha mål och en vilja att förbättras och få bättre kondition.

Om vikten så vet jag inget men märker att brösten blivit mindre och att den enda bh som hittills varit bra nu är alltför stor. Känner att mitt ryggfett minskat och att hållningen är bättre. Jag gillar förändringen massor.

Inga kommentarer: