tisdag, november 13

Enterovirus kanske

Jag har varit mamma i över 3 år. Och ännu har jag inte en ända gång satt på tv:n på natten. Men inatt gjorde jag det. 9 somna Sander men vakna 15 minuter senare och grät. Så fortsatte det sen resten av kvällen.  8 hade jag gett värkmedicin och klockan 11 gav vi pronaxen. Vid 11 gick jag i säng igen och Micke to över till halv 1 då jag tog över och han gick och sova. Mellan 1 och halv 4 var vi vakna. Sander skrek och ville bli buren och hade dåligt att vara. Vid halv 2 satt jag på mumin och så låg jag och han halvdöda i soffan. Han titta på mumin och pep varje gång nåt konstigt hände eller om det tog slut. Vid halv 4 frös jag så, så jag bestämde att nu ska vi sova. Och han somna nog, och sov. Till typ halv 5 och så börja ylande, gråtande, sparkande igen. Då fick Micke fortsätta och där halv 7 fick han igen nog. Så jag steg upp och satt på Pippi. Och Sander var tyst och lugn och titta på det.

Rumpan full av utslag. Verkar vara ont i munnen och utslag kring munnen. Misstänkte biverkning av mpr vaccin men en hälsovårdare föreslog att det är enterovirus. Nu gissar jag på det med. Jag har haft skola idag och Micke har varit hemma med dem och nu ska jag köpa en stoor kaffe och köra hem och ta hand om min lilla patient. Arthur hade det också.  Vad tråkigt med höst och sjukor.

3 kommentarer:

alexandra sa...

hej. ja måst bara fråga, varför ger ni pronaxen och int nån annan värkmedicin? ja har först nu ihelgen hamna att bekanta mig me pronaxen och blev helt chockad över alla biverkningar!

Michaela sa...

Huvudsakligen ger vi nog pamol F (alltså paracetamol) men nu när han har så ont och dåligt att vara så har vi samtidigt gett pronaxen (max 2 gånger dagligen 2½ ml). Vi har pronaxen från nångång när Arthur fått det, kanske också vid enterovirus.

Och har nog läst om pronaxes biverkningar nånstans, men inte alls reflekterat över det. Vad har du/ni fått?

alexandra sa...

Jag har int märkt av nå biverkningar men jag har bara gett 2 ggr allt som allt (hon har en spricka i smalbenet). Men som jag har förstått ges pronaxen främst då de behövs nå "starkare" som till inflammationer och dyl. och på bipacksedeln listas en massa biverkningar som t.ex till vanliga biverkningar hör yrsel, illamående, diarre, hjärtklappningar med mera med mera.. Dom sa också på apoteket att man skall vara försiktig och bara ge om inte panadolen hjälper..