fredag, november 2

Irritation


"skit väder, smutsigt och råddigt hem, busiga omöjlig ungar och helt skit humör. Skit dag." 
Det var min fb status. Måste bara få ut det. Måste få ännu mera ut det. Inatt klockan 2 fick Sander nåt raserianfall. Jag tog honom i famnen men han bara skrek, sparka, yla, slog och sku på golvet och så lå han där och sparka och skrek och kasta allt. Helt hysterisk. Gav värkmedicin, försökte ge mjölk (den kasta han iväg och skrek ännu hårdare) och ringde tillslut till Micke som var på nattjobb. Sen börja han dricka mjölk och lugna ner sig och somna om i famnen. Undrar vad det var. Annars så har nätterna varit urjobbiga nu i nån vecka ren. Men där är ju de tre hörntänderna som ännu ska ploppa igenom (för ja, det tar flera månader för Sanders tänder).

Och sen ösregnar det. Och jag for med bil till sagostunden fast det är närmare att gå och mycket mindre krångel. Borde ha gått. Men hitta inte regnskydd till resevagenen (Micke har säkert gett bort fel när vi sålde riktiga vagnen) så då sku alla böcker blivit våta. Och sen måste jag till siwan efter ett paket och jag hade koll på barnen hela tiden. Kasta id och telefon åt tanten och stoppa dem från att ta slickepinnar och sen när jag sku skriva under namnet (skrev dessutom så kort det bara gick) så sprang Sander iväg och sen for ju Arthur när jag börja söka Sander och sen hitta jag Sander vid äppellådan där han huggit tänderna i ett äppel och förstås gör ju Arthur det genast efteråt. Sku betala dem men tanten var jätteförstående och satt bara bort dem. Sen sku ju Sander ännu springa ut på vägen när det kommer bil och mitt tålamod existera inte mera.

Och Sander ännu. Som gått på pottan i månader själv när han var hemma utan byxor och som på måndag i klubben meddela när han hade kisinöd (fast han hade blöja) har helt glömt vad pottan är. Han pissar varje gång på golvet och det verkar vara helt på flit, sådär i experiment syfte. Och det är så enerverande! Speciellt när han faktiskt kunnat själv jättelänge. Och blöja tänker jag inte sätta på honom nu. Så jag torkar och är sjukt irriterad. 

2 kommentarer:

Linn sa...

Oj oj oj vilken dag. Kämpekram härifrån. Det där natt beteendet, kan det vara en mardröm som utlöser det eller nån typ av trots?

Michaela sa...

Jag vet faktiskt inte vad detdär nattliga var, har nog aldrig varit så förr. Kanske han hade onte eller kanske nåt skrämt honom eller kanske det just var nåt nattskräck. Och det att han nu bara kisar alle annestans tror jag att är uppmärksamhetssökande så jag tänker nu bara föra honom till pottan och snällt torka upp och inte säga nåt. Han har extremt behov av uppmärksamhet nu (kanske också för att jag varit borta mera) och det får han ju alltid han gör nåt tokigt...