söndag, maj 5

Efter halvan

Inatt hade jag ont i höger knä och sov ganska oroligt. En orosfaktor var också att jag märkte när Sander kom till vår säng halv 4 att Micke glömt sätta nattblöja på honom och så oroa jag mig för att han sku kisa ner vår säng. Nå, det gjorde han som tur inte men vakna 7 på dåligt humör. Så idag är jag trött både i huvud och kropp. Höger knä är sjukt och vid vänster knäs sida har jag stort blåmärke som jag inte vet varifrån är. Lite stel är jag med men jag har nog hållit på och städat hela morgonen, var ju lite orolig för att jag inte alls sku gå idag.

Och nu har jag bestämt att jag nog ska fortsätta länka. Om 2 veckor är det extreme run men det ska bara bli roligt och kanske jag också bara gör halva, alltså 8 km. Och att springa i skogen är nog skönare än på asfalt och jag tror att dethär är i skogen. Jag ska också belöna mig med ett par nya springtossor och då såna som är bra för mig (ska först ta reda på det), tror de jag nu har är för breda och det gör också att min stortå är sjuk. Jag ska inte springa halvmaraton och om jag ändå sku ha det som mål så ska jag vara i sånt skick att jag varje vecka lätt gör en 15-16 km länk. Nu blev det en sån länk före.

Men nu är jag igen på länkhumör och börjar vakna ur min halvmaratonkoma. Ska bli skönt att på tisdag fara på länk och röra på benen och då borde nog all knävärk vara borta.

4 kommentarer:

Jill sa...

Vad bra att du vill fortsätta. Om du hellre springer i skogen har jag det perfekta loppet för dig: Raseborgsruset. Det är i september och de har tre sträckor, 5, 9 och 13 kilometer. 13km-rutten är den bästa jag vet, det är stundvis tung terräng, men så vackert! I Västerby skogarna springer man, det är inte många hejare, men feelisen är ändå på topp.

fua sa...

Grattis till HCR!
Jag sprang extreme run förra året, och det var helt sjukt roligt! Mitt tips är att ta båda varven, och sätt på strumpor och skor som inte suger upp allt vatten. Två varv därför att andra varvet var jätte mycket roligare, och lätta skor och strumpor därför att jag hade bommullsstrumpor och löpskor som vägde 2kg efter varje vattenhinder. Det var som att springa med tyngder på fötterna i 2 km efter varje pöl. Värsta hindret var grillkorven man fick i mål. Det heter inte tuska-sinappi för ingenting...
Lycka till!

Michaela sa...

Jill: Jag titta faktiskt just på det loppet. Läste väl nåt om det på din blogg eller i nån kommentar. Och det verka faktiskt ganska bra. Försökte läsa broshyren och tyckte att det bara var 15 euro, kan det vara så eller vad har jag läst? Och jag tycker egentligen om att springa för mig själv, då kan jag bara gå in i mig själv. Så det sku nog faktiskt vara nåt. Sen är det nåt sorts twilight halvmaraton i Helsingfors i augusti och om jag ännu sku göra ett i år så sku det nog vara det. Men måste lite se hur jag kommer igång med träning och så.

Fua: Vad bra att det var roligt, ska springa med såna som gjort det förr och hörde att det borde vara jättebra och också ganska tufft. Och kanske jag får stå över korv och senap, det blir nog för tufft för mig.

Jill sa...

Jepp, 15€ om du anmäler dig före 23.8. Broschyren finns här: http://topptrim.fi/wp-content/uploads/2013/04/Raseborsgsruset-WEB-2013.pdf . Om andra kommentaren, att det är tungt, skulle det vara lätt skulle alla göra det, och då skulle målgången inte vara lika fantastisk.