söndag, maj 26

Nässlor




Min nya hobby är nässlor. Har aldrig provat det förr men nu under de senaste 2 veckorna har jag ren gjort ris blandat med nässlor, ris+nässlor+kikärter+gräddfilssås, borilermaletköttbiffar med nässlor, puresoppor med nässlor, nässelstuvning och nässelplättar. Idag blev det morot-potatis-purjo-blomkål-nässelsoppa med graham-honung-frö-nässelsemlor.

För övrigt var vi inatt första natten på stugan. Igår kratta vi och brände och klippte gräsmatta och städa. Och vi sov så gott där, Sander ända till 9 (han vaknar vanligtvis 7) och Arthur till halv 9 då han fråga om vi kan vakna och jag var helt chockad över att klockan ren var så mycket. 

Annars så var förra veckans grej att Micke börja tala finska med barnen. Vi kör en månad prov och ser hur det går. Tanken är att de ska förstå det bättre så att de sen i framtiden kan göra hobbyn på finska. Genast efter några dagar märker man att Arthur förstår en massa finska och har en massa ord i huvudet.

2 kommentarer:

alexandra sa...

ååååh nässlor!! Huuur gör du? Torkar du dem före?

Michaela sa...

Jag har satt handskar på och plockat dem (försökt undvika att ta med roten). Sen har jag sköljt dem med mycket vatten och efter det kokat dem i saltat vatten i ca 5 minuter. Och efter det är det klart och bara att äta. De hårda stammarna har jag dragit bort när de är kokta och sen hackat resten smått, efter att de är kokta så bränner de inte mera nåt. Och lär ska vara jätte hälsosamt!