fredag, maj 3

Kalas nummer 1

Jag. Halv fake smile. I en skjorta köpt typ 2008 från H&M. Den är mycket använd och ännu bra. Nuföritden köper jag aldrig kläder och förr älska jag det.

Dagens kalas var maskerad för vi har dessa dräkter men de används aldrig.

Hitta Arthurs gamla kakljus för hade glömt och köpa. Det blev kladdkaka och vaniljglass.

Sander väntar på gästerna. "Gästerna komma snart" sa han.

Jag rita och limma ihop en sjörövarhatt. Jag är som sagt ingen pysslare som får fina reslutat, jag bara gör någo ditåt.

Förutom kaka och glass hade vi knackkorv och bröd. Hade själv bakat semlorna men de var lite för mjöliga och felformade, men de gick att äta. Till det var det ketchup, tuorekurkkusalaatti, morotsstavar och saltapinnar. 


Dagens kalas var riktigt, riktigt lyckat. Bra var det också att Micke var hemma och jag kunde prata. Toppen var också att Sander fick mycket begagnade saker i gåva. Jag skrev i inbjudan att man gärna får ge eget begagnat eller loppis saker. Jag tycker det är så onödigt att köpa nytt och vi har ju allt och det har de flesta andra också. Han fick böcker, pussel, klossar och en bil och sånt som jag aldrig sku tro att var begagnat. Jag var jättenöjd!

6 kommentarer:

Peppe sa...

vilken fin inbjudan att be folk ta med sina begagnade grejer. jag blir så glad då någon faktiskt genom konkreta handlingar bryr sig om miljön och försöker undvika massproduktion.

Melli sa...

Oj en sån fantastisk idé! Jag brukar själv ge bort begagnat, men undrar alltid ibland vad mottagaren tycker, fast det är det enda som känns rätt för mig.. :/

Jill sa...

Faktiskt fin idé, ska försöka komma ihåg det när vi har våra första barnkalas med Jon.

Plutten sa...

Instämmer med de övriga, super ide' att be att ge begagnat! Ska lägga det på minnet då det blir kalastider här hos oss snart igen.

Sofie sa...

Åh, vi har fem-årskalas här imorgon och jag gråter nästan blod över att inte ha läst ditt inlägg då jag skrev inbjudningarna! Det är ju en fantastisk idé!
Allt gott till dig!

Michaela sa...

Roligt sku det ju vara om folk annors också tycker att det är okej att ge begagnat, men eftersom många ändå tror att nån tar illa upp (så sku jag själv tänka) så tycker jag att det är bra att säga att man inte tar illa upp.

Dessutom har många mycket kalas och det blir ju jättedyrt att alltid köpa nytt, svårt att hitta nåt nytt för lite pengar.