måndag, december 16

Bokat och klart

Dethär är så jag. Jag får en ide, jag funderar en massa på just den saken och kommer till en slutsats. Och sen ska det hända. Just då. Så förstås far vi till Thailand!

Men det har varit lite upp och ner. På fredagen såg jag att finnair hade erbjudande 599 € +1000 finnairpoäng till Bangkok. Det var märkbart billigare än vad de på nåt annat sätt sku ha blivit (820 € är priset vanligtvis) och jag hade tillräckligt med poöng från fjolårets resa. Men, det fanns ett men. Vi måste komma tillbaka 3 dagar senare och då sku Mickes semester varit slut 3 dagar tidigare. Jag tvinga honom att kolla om han kunde börja med tre dagar ledigt, har har dessutom ofta 3 dagar ledigt i sträck så det borde inte vara nåt problem. Dessutom är dethär över 2 månader i framtiden så det borde gå att fix (och han har ännu 3 lediga dagar i förvar). Men nej. Nej, nej, nej. Kollektivavtalet tillåter det inte att man börjar med ledigt (mitt hat för kollektivavtal bara växer!) Men senare kom det fram att kanske datumet för semestern går att ändra och efter lördagens lillajulfest så värka det rätt klart, det sku gå att fixa. Problemet var ju bara att erbjudande sku gå ut på måndag, idag alltså och det fanns ju begränsat med platser. Och så var inte semestern klar så vi sku inte få boka förrän det var klart.

Men igårkväll så sku jag kolla läget. Och det fanns inte mera, det var fullt, och alla dagar enda till 1 vecka senare och det sku inte ha gått. Jag var förbannad och lessen och konstatera att det inte blir till ett skit. Jag ville inte betala mera när det hade funnits ett sånthär erbjudande, så det blir ingen resa (och jag lever för resor!).

Men imorse halv 7 bestämde jag mig för att kolla en sista gång. Och det fanns! Bara den dagen vi ville hem och ingen annan dag efter det. Jag gjorde ett snabbt beslut och reservera. Klick, klick, klick och så var det gjort. Inget funderat på om eller inte utan bara klick. Och så var det gjort. Så i slutet av februari far vi och är borta 15 nätter. Yippiii! Och sen när jag kolla några timmar senare så fanns det inte, så det var nog absolut rätt beslut. Ett beslut vi sparar 700 euro på.

Inga kommentarer: