tisdag, december 24

Julafton

Och idag är det julafton! Julstämningen saknas fullständigt för igår ösregna det heal dagen och vi var inte ens ut. I citymarket hängde vi nästan 1½ timme med alla andra människor (Micke var med barnen på leksaksavdleningen och titta och jag körde rally med alla andra människor) men efter det var vi bara inne, men barnen är också ganska flunssiga så det kändes någorlunda ok. Vi bada bastu, titta på film och barnen rita och det var lugnt.

Vi kom ju hem på söndagkväll så det var ändå rätt mycket som sku fixas. Och hemresan blev totatlt omändrad, första gången det hände åt mig fast jag ändå flygit rätt mycket. Som tur var vi i tid på stuttgart flygfält och när vi sku dumpa av väskan så konstatera de att vi inte kan fara med de planen vi sku för nåt var försenat, så vi måste boka om. Då var klockan 17 och vi sku egentligen fara 19.05. Nå vi blev ombokade av airberlin till att flyga med Sas till köpenhamn (först sku vi via berlin) och därifrån med finnair hem till finland. Planet lyfte ren 17.45 så våra planer på att äta och shoppa skrotades rätt snabbt, vi checka bara in och köa i säkerhetskontroll och hann köpa en smörgås. I Köpenhamn hade vi bara 50 minuter och då sku vi få nya biljetter och springa genom hela fältet och så måste jag ju köpa en gammel dansk som tack åt mamma. Men, vi var i finland ren halv 11 när vi egentligen sku ha landat halv 1. Så det var ju mera än lyckat!

Och så kom vi hem till ett skinande rent hem. Min mamma hade städat ugnen, mikron, wc:n, badrummet, tvättat kläder, köpt nya tandborstar åt barnen (hade varit på min to do lista i flera veckor), köpt ny tidningslåda istället för gammal söndrig, hämtat massa mera juldekorationer (där var jag kanske inte s överlycklig eftersom en massa röda saker invaderat vårt hem...) och hela hemmet var skinande rent. Dessutom hade hon ju vaktat barn, hade varit till min mosters stall med dem, hade varit och hälsat på min mormor med alzheimers på åldringshem, hade varit en till gång med min moster och lagat sillröra. Sen hade hon också plötsligt fått jobb (hon är den bästa fastighetsfömdelnarn som alltid jobbar) och fått min kusin att se efter barnen. Fast den kusinen ska också leka julgubbe hos oss (jag blev i panik när Arthur sa att julguppen förstås kommer hit och sen måste vi ju ha en!) och nu är jag säker på att barnen genast märker vem det är. Men då är det väl bara att hitta nån förklaring till det... Men min mamma är iaf en supermamma! Jag sku aldrig klara av det.

I år har jag dessutom inte haft nån ork att göra nåt extra inför julen. Har inte bakat nån maltlimpa eller lagat nån extra julmat själv, bara köpt allt. Sen har jag nu klockan 8 inte ännu satt in nån skinka i ugnen utan litar på att man kan laga den på dagen med. Och idag ska jag försöka ta det lugnt. Huset är ju rätt städigt och en snabb butikresa och postresa måst jag ännu göra men sen är det bara chill. Ska se på julfreden från åbo och dricka glögg. Kanske titta på madagscar med Arthur på dagen. Se barnens gläda över leksakerna. Äta gott och mycket och sen somna lycklig.

Så ja. Nu blir det en bra julafton i år också, fast det nu bara regnar ute.

Inga kommentarer: