torsdag, september 11

Kalasfunderingar

Allt går just nu på löpande band och autopilot. Kommer jag på nåt så gör jag det och sen efteråt börjar jag fundera på detaljer och hur det ska gå att genomföra.

Så därför bjöd jag också först alla femmisar på Arthurs dagis till födelsedagskalas och så slog det mig just att vad ska vi göra och vart ska de rymmas och sitta?! Arthur har ju väntat på sin födelsedag sen maj och när han nu fyller 5 ska han få ha sitt första kompiskalas. För honom var det viktigast att ett barn, den bästa kompisen, från dagis blir bjuden och sen blev det svårare. Därför bestämde jag att vi bjuder alla, de är 3 pojkar och 7 flickor så helt ok grupp och de kommer också att nästa år börja förskolan tillsammans. Då lär jag också känna alla och ingen känner sig utanför för dagis och kalas är så rått och elakt spel. Så alla med bara tänkte jag. 2 timmar på en lördag ska det vara och Sander ska göra nåt spännande med sin murre (sen när han blir lite äldre får han nog också var på Arthurs klaas men nu retas han mest och halv förstör när han vill vara med så bättre att han är borta). Och jag hade ju tänkt mat och fri lek, men det slog mig just att det kanske behövs nåt mera. Alla kan ju inte leka samma lek och det är ju roligt med nåt tillsammans. Efter lite googling blev jag lugn. På dansukkers hemsidor fanns massa bra tips. Bingo, sätta svansen på nåt djur och sen en lek där man ska gissa vilket djur nån är. Utmärkt. Och inga gåvor ska jag ge med hem för det vill jag inte stöda. Och sen hot dog, popcorn, glassbar, mockarutor och kex och alla borde vara nöjda.

Och Arthurs top 3 önskemål: Telefon, klocka och försoringsglas. Telefon får han definitivt inte. Han vill lära sig klockan och det är ju roligt så det ska han få. Ett förstoringsglas tror jag också att nån fixar.

På den långa listan finns det också legon, och Robin skivor (vilket ju är onödigt när vi har spotify). Av oss ska han få lego, har köpt ett turtles paket och ett lego friends paket. Sen också nån bok med frågor och svar. 13 dagar kvar och så har jag en 5 åring. Och om 2 veckor så fyller jag själv 29. Och herregud är vad jag tänker när jag skrivit ut det. 29. Hur kan jag vara så gammal ren?

Inga kommentarer: