måndag, september 1

Välmående och flicklego

Denhär veckan borde det inte regna så mycket, så jag börja med att göra en länk/promenad med Evilda medan Micke förde Arthur och Sander till dagis. Först gick jag, sen jogga jag i 14 minuter (!), sen gick jag i 7 minuter, jogga i 10 minuter och gick igen. Totalt 24 minuter joggning med vagn. Jee jag!!!

Och jag märker att jag är så mycket klokare denhär tredje gången. För att orka måste jag må bra. Och för att må bra så måste jag röra på mig ens lite, känna lite av i musklerna att de finns och ha energi. Jag kan heller inte äta en massa sött, speciellt inte bullar och kakor för det gör mig bara tung och slö. Frukt ger energi! Sen måste jag också få håret klippt. Jag har så tjockt hår och när det är långt blir det så tungt och när huvudet känns tungt och eländigt känner jag mig tung och eländig. Så idag ska jag och klippa det på dagen före Micke far på jobb så att han kan hänga med henne i frissan.

Och jag hatar flick-och pojksaker! Arthur ville igår titta på lego ninjago eller liknande (han får inte före han är 7 år) och jag förelsog att han sku titta på lego friends istället. Han älska lego friends på sommaren och titta många gånger på det. Men nu kom det igår att nej, det är flicksaker, han vill se på nåt för pojkar. Och jag fråga vad han menar med det och han sa först att han inte visste, men konstatera sedan att lego friends kanske är gjort för flickor. Och han hade förstås rätt för så är det ju i grund och botten men jag förklara väldigt tydligt att det inte finns nåt som är menat för flickor eller pojkar utan att alla barn gillar olika saker och flickor kan gilla lego ninjago lika mycket som pojkar kan gilla lego friends och att man kan leka och titta på det man gillar. Men jag blir bara så arg för jag vet att han har gillat det, han har önskat sig båten och andra saker men nu för att han från nån på dagis fått höra att det är flicklego så ser han inte ens mera åt det.

Inga kommentarer: