fredag, december 5

Evi beevi nästan 5 månader

Nåja, om en vecka blir hon 5 månader.

Men nu märker man igen att det händer massor i henne. Nu i några dagar har hon sovit massor mindre på dagtid, säkert nån timme mindre. Förr fortsatte hon sova i bilstolen hemma men nu vaknar hon nästan genast och börjar genast följa med och orkar igen 2 timmar. Nu är det 2 timmar i taget hon orkar vara vaken, ibland mera, och sen kan som sagt ta en 5 minuters tupplur och så orkar hon 2 igen. Idag sov hon ett pass i bilen på typ 5 minuter (nu vaknar hon alltid på dagis fast hon just somnat i bilen) ett pass på 2 timmar, och sen en gång 15 minuter och sen en kvällssömn på typ 40 minuter, om ens det. För en vecka sen sov hon en dag närmare 5 timmar. Så det händer nåt nu. Livet är spännande.

Sen har hon börjat bli rädd. Rädd för damsugarn (Arthur var det med och det är ju jobbigt för man kan inte damsuga när man är ensam med henne), rädd för elvispeln, rädd för mixern. Alla höga ljud alltså.

Sen är hon ofta också frustrerad. Hon sku ju villa framåt, eller så tolkar jag det. Hon vänder till magen och börjar böka (samma teknik som brorsorna, huvudet i market och lyfter rumpan och sparkar) men hon kommer inte. På mattor och på sängen så kan hon sparka sig framåt, men vi har nästan inga mattor så hon glider bakåt eller blir superarg.
Hade placerat henne på mattan med hjärfilten men en stund senare var hon där...
Men hon försöker sätta fötterna under rumban och håller på. Kan inte förstå att Sander ren i denhär ålderna åla sig framåt. Hennes handmotorik är helt annorlunda än för 1 månad sen och hon kan bra hantera saker på magen. Helt otroligt vad allt går snabbt! Nu har hon också lärt sig sova på mage så att hon kan sova så. Tidigare svängde hon till mage när hon sov men blev arg och lyfte bara huvudet och kunde inte slappna av. Nu vill hon mest sova på mage på natten brevid mig.

Mat äter hon 3 gånger per dag. Morgonmål, lunch/mellanmål och kvällsmål. Hon äter vad man kanske sku kalla en liten burk per måltid. Halv banan går bra ner och päron-äppel är det bästa hon vet. Morot-zuchini fick hon också idag och det gick bra ner. På natten äter hon ännu åtminstone 3 gånger, men det har faktiskt gått nån natt med 3 timmar mellan två amningar. Kanske det nångång vänder. Amningen löper någorlunda just nu. Oftast klarar vi dagarna utan ersättning om hon äter bra med mat. Sen försöker jag ofta amma i annat rum för allt annat är mycket intressantare än ätande.

Hon gillar när det händer omkring henne. Och det är väl klart, det har alltid hänt runt henne och hon har alltid fått hänga med. Därför är hon nöjd när Arthur och Sander är hemma och det är ljud och hon följer bara med. När vi är på tumis och jag ska försöka få nåt gjort så vill hon mest vara i famnen...
Inga kommentarer: