måndag, december 15

Lite uppåt

Idag är humöret lite bättre, ganska mycket också. Ligger inte under två täcken och två filtar med feberfrossa mera utan sitter vid datan och funderar på min learning log. Mamma var räddaren i nöden igår och kom till oss efter sina visningar just när Micke farit på jobb. Jag köpte färdigmat åt barnen och har inte lyft ett finger för nåt här hemma. Här ska vara ostädat och vi ska leva på lihaperunasoselaatikko!

Och så sitter jag med kålblad runt bröstet. Eftersom jag igår på förmiddagen mätte feber på 38,7 (vilket är megahögt för mig för jag har aldrig feber) så for jag till läkaren. Och fick förstås antibiotika. Och eftersom jag nu inte hinner vara sjuk så börja jag kuren fast jag inte gillar tanken på att överföra antibiotikan åt Evilda via mjölken. Sen är burana min andra bästa kompis och vi funkar bra ihop. Och läkaren tänkte väl att det vara brösinflammation och det är det väl också om man har feber och bröstet var rött och så. Men jag tror ändå att stockningen är största problemet och det vill inte släppa. Eller det har inte släppt ett dugg. På två ställen är det knölar, en megastor och en mindre och jag har hela tiden Evilda och börja med det bröstet men därifrån kommer inte så mycket mjölk så hon vill inte suga så länge för hon vill ju ha mat. Har ingen aning hur jag ska få bort stockningen. Men kålblad lättar trycket, så jag kör med det.

4 kommentarer:

Dagny Björklöf sa...

Ja duscha myky me varmt vatten och masserade. Masserade alltid tillika när jag amma. Va helt jävligt men gick över till sist.

Michaela sa...

Men sen läste jag igen att man inte får klämma för hårt på bröstet, mest bara paja, så vet nu inte hur mycket jag kan klämma och massera... Men inte kommer det ut nåt hur jag en knölar å klämmer på det. Evilda får också minimalt ut ur bröstet och om jag maserar när hon äter så blir det nu inte till nåt. Men du inger ju ändå hopp när du säger att det kan gå över.
Minska din mjölk också då?

hanna sa...

varm dusch eller bastu och 'mjölka' bröstet under tiden, och varm havrekudde runt bröstet medan du ammar. så fick jag min inflamation att lätta.

Dagny sa...

Ja massera nog førsiktigt, det tog allt før sjukt om jag børja klæmma. Va svårt att massera tillika som Bjørnar åt men det gick nog. Va helt kokhet och varm på brøstet nær jag hade stockning men till slut blev det borta. Tror mjølken minskade lite men kommer inte helt ihåg. Hoppas det går øver!