fredag, december 12

Matbordsproblem


Vi sku ha möjlighet att köpa dethär matbordet och alla 8 stolar. Vi har också tänkt ha matbord just där så det sku vara bra. Dessutom är bordet ett Pohjanmaa bord och stadigt och hållbart och finskt och smart att köpa "begagnat". Jag har lovat att meddela idag vad vi gör.

Och bordet och stolarna är fina och passar in bra och då sku de vara på plats och vi sku nog ändå få det mycket billigare än ett nytt, men ändå sku det kosta massor (och om vi talar pengar så såg jag att ett nytt blir lite under 3000 euro och de sku sälja det för 950).

Men jag vet inte vad jag vill. Jag sku säkert aldrig själv köpa just detdär bordet. Jag tycker ju om pinnstolar och tänker olika färgade stolar i pastell, speciellt ljusgrå, turkos och kanske en ljusrosa... Stiligheten från rummet sku ju försvinna, men sen tycker jag ju om när det är mera lättsamt och lekfullt och inte så stiligt och sterilt. Bord vet jag inte hurdant sku funka men kanske ett gjort av en dörr...

Vi kommer nog att vardagsäta i köket och det bruna tripp trapp stolarna kommer mest att vara där. Dethär sku vara ett festmatbord och kanske pussel eller pysselbord.

Okej, sånthär bord vill jag alltså ha, och det ska jag laga själv sen nångång på våren då jag hinner.

3 kommentarer:

Nora sa...

Wow, älskar pinnstolarna och borden du länkat till! Jag sku köra med dem. De där bruna stolarna ser ut att ha vaddering på sitsen, det sku aldrig fungera i iaf min familj, kidsen sku spilla saft på dem första dagen.

Johanna sa...

950 euro är väldigt mycket pengar för någonting man egentligen inte vill ha. Det kommer att stå där i många år och du kommer att irritera dig på det. Så tror jag, om jag går på mina egna inredningsmisstag.
Om ni redan har ett vardagsmatbord så är det ju inte superbråttom med att skaffa ett festmatbord.
//Johanna

Michaela sa...

Tack, tack, tack.

Jag har också resonerat nu på helt samma sätt. 950 euro är massor om det inte är exakt vad man vill ha. Och vi har ingen panik med det heller för vi måste inte ha det nu. Så jag ska helt i lugn och ro börja jaga stolar och själv laga bord och få den helheten jag gillar. Fast det kanske inte blir lika stiligt och fint så blir det ändå mera eget.

Och ja, genast sku där ju vara mjölk och sen är det roligt när det börja lukta sur mjölk där och man inte får bort tyget. Så tack för den tanken med.