torsdag, december 18

Mera Evi 5 månader

Bröstinflammationsstatus nu typ dag 5: Jag sluta igår med antibiotikakuren (som egentligen var en 10-14 dagars kur) Ringde mehiläinen som sa att en läkare sku ringa mig så att jag sku få antibiotikan bytt, men ingen ringde nånsin därifrån och sen har jag börja fundera om jag ens mera behöver antibiotikan. Orsaken var alltså att Evildas hud blivit helt röd och prickig och fläckig och rådgivningstanten tyckte att det sku bero på den och jag tycker också att hennes hud var helt bra före dethär. Sen blev ju hennes mage helt tokig av antbiotikan så jag sku faktiskt inte villa ta nån mera. Men får nu se vad som händer med mina bröst. Jag mår bra och bröstet är bara riktigt lite ömt för det är ett blåmärke på det, kanhända det är lite, lite knöligt men annars är båda brösten rätt lika varandra. Och är det inte så att man kan bli frisk från bröstinflammation utan antibiotika? Och eftersom jag ändå sku ha måsta avbryta den första kuren så känner jag mig inte som en som avbryter i onödan.

Annars så var Evildas 5 månaders rådgivning bra och kom just passligt. Har aldrig förr haft så stor nytta av en rådgivningstant. Och vår är bäst. Därför tänker vi hålla henne också när hon flyttar. Där får man sitta i 45 minuter och prata om allt och hon har alltid så bra tankar. Evildas mage har varit trög (före antibiotikan då) och hon sa att jag ska sätta plommon i all mat. Vilket bra tips alltså. Och sen när jag fundera över att Evilda inte öppnar benen, jag kan inte ha henne i nån bärväska för hon öppnar inte dem utåt, så fick jag genast remiss till fysioterapi (och vi fick tid ren till tisdan). Sen är jag skeptisk till att ge andra dosen av pneumokock vaccinet (jag ger dem vid olika tillfällen) och jag vet att hon tycker jag ska ge det, men ändå så känner jag att det är jag som bestämmer. Och så gav hon den utmärkta iden att ge värkmedecin åt Evilda före så gör vaccinet inte så ont (för det vaccinet gör ont och det är en av orsakerna varför jag är skeptisk).

Och Evilda 5 månader var 67,5 cm lång (undra på att 68 kläder börjar vara tighta), hon vägde kanske 7,5 kg, eller var det 7,8.
Evildas sjöjungfruposition. Hon ligger massor sådär på sidan och tittar omkring. Till rygg vill hon inte, fast ibland tappar hon balansen och kippar och slår huvudet. 

Så stor gumma ren!

En kväll hade Arthur lyft dit henne medan jag tvätta Sanders tänder. Han har börjat ta i henne och flytta henne och en dag kom han emot bärande på henne...


Mina finaste busungar!

Är så facinerad över hennes stil. 


Inga kommentarer: