söndag, mars 29

Evilda mat

För en vecka sen börja Evilda äta igen, på båten då vi kom hemåt.  Då hade hon nästan i en vecka gallskrikit när en sked närma hennes mun. Hon åt lite bitar själv men annars amma jag mest. Men jag tar inte så mycket stress över hennes ätande. Tror hon får i sig det mesta hon behöver av bröstmjölken än, fast hon är nästan 9 månader, och sen försöker jag få i henne lite järn o protein.

Men nu äter hon då igen. Så bra på att öppna munnen har hon inte varit, men man får ändå inskyfflat mat medan hon mumsar på plockmat. Nu har jag också slutat amma när hon vaknar och kör på mat först och sen bröst. I nåt skede så fick jag henne bara och dricka mjölk när hon just vaknat så amma alltid genast, men nu går det också efter maten.

Hon har inte varit så glad i fast mat, oftast har det gått en halv liten burk, om ens det. Men igår och idag har hon ätit en helt liten burk både till lucnh och middag och både morgonmål och mellanmål och kvällsgröt. Jag hade också trott att babyn inte kan få linser före de är närmare 1 år men det visa sig att det är helt ok efter 7-8 månader så då är det lättare att själv laga mat innehållande protein. Hon storgilla en pure av batat, majs, röda linser och kokosmjölk (efter att jag silat den...). Bitar äter hon inte i pureer och inte ritkig havregröt, bara industriporcesserade grötar som är släta, släta. Min mat äter hon nog om den är god och slät. En annan god variant är lax, potatis, lite batat, ärter och broccoli (som inte är överkokt).

Och sen fick jag ilurade mina äldre barn linser. Jag laga en morotssoppa med ingefära, röda linser och kokosmjölk och de åt (den var ju å slät). Kanske var det för att påskäggen vänta men iaf. Fick i dem nåt lite bra. De äter endast typ broiler i köttväg så det är utmanande att hitta på nåt de sku äta som också innehåller proteiner och järn.

Inga kommentarer: