torsdag, juni 28

Planer för att spara

Jag har bestämt att juli månad (eller egentligen från slutet av juni) ska bli en månad då vi försöker leva billigt. Och så skriver jag också ner vart pengarna går för att ha lite koll. Blöjor har varit en stor kostnad, Sander skiter ibland till och med 5 gånger per dag. Och jag har länge sett på tygblöjorna i skåpet, ända sen vi flytta hit egentligen och det var väl halvt år sen ren. Men det har varit så svårt att ta tag i saken och sätta en sån på honom. Nå igår gjorde jag det äntligen och det var ju hur lätt som helst. Med tygblöjor är det också lättare att sätta Sander på pottan och nu går han på pottan och kisar sådär 3 gånger i dagen men det har jag tänkt att snabbt kan öka.

Sen har vi inte köpt ljust bröd utan jag har bakat semlor. Men endast semlor är tråkigt i längden men som tur hitta jag ett enkelt brödrecept (fast jag satt 1 dl semlemjöl och 4 dl vetemjöl) och brödet verka bli jättebra. Sku gärna villa brödreceptsboken leivän juurilla, eller finns det nån bra brödblogg med enkla recept?

Jag var också till loppiset idag. Har haft mitt bord i två dagar och det hade kommit in 35 euro (mycket i mina ögon) och det var mest mina kläder som var borta. Sku bara sälja barnkläder först men hitta så mycket av mina kläder som sku till UFF så satt billigt pris på det och förde dit dem och det var tydligen en bra ide. Av barnkläderna hade nästan inget försvunnit. Har säkert för dyrt pris på dem eftersom jag har känslor för dem och värderar dem mera än mina egna kläder. Mina byxor var 2 euro och likaså barnbyxorna... Får säkert gå och sänka priset lite för att bli av med dem.

Och ännu om ekonomin så har vi börjat handla i Lidl, eller så är planen i alla fall. Jag tror att Lidl bra kan bli vår matbutik för basvaror som mjölk, grönsaker och frukt. Lidl är mycket mindre än Prisma och i Prisma finns så mycket så det blir så mycket köpt alltid. Tror att t.ex. S-market får bli vår andra butik för sånt som inte finns i Lidl, typ goda filar och ruispalat (för bästa rågbrödet är ruispalat och det har inte Lidl). Sen ska vi inte köpa mat när det ännu finns nåt i kylskåpet och sen ska vi bli bättre på att äta upp rester. Tror vi kan spara massor.

Och sen när vi sparar massor. Då kan vi fara till Thailand nästa vinter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Vill tipsa om denna blogg, som du kanske redan känner till

http://www.pickipicki.se/brod/

Har otroligt bra recept på vardagsmat och bröd, har testat flera (rågbröd med kummin, morotsbröd, tre frölimpor, renees goda bröd (dinkel och äpple).

Sen finns det enkalste receptet på världens godaste baguetter här:

http://paindemartin.blogspot.se/2009/06/tredje-forsoket-hej-baguette.html

Låter komplicerat men är inte det i praktiken!

Michaela sa...

Baguettereceptet låter gott! Har nångång varit in på pickipicki men aldrig sett på bröd där. Ska kolla. Kummin är ju gott men nåt jag aldrig använder.