måndag, juni 11

Pulsklockan.

Micke har en stund velat ha en pulsklocka och så kom han fram till att en Garmin Forerunner 110 är bra. Det tyckte jag också, det jag helst sku veta är sträckan, tiden och hastigheten och eventuellt pulsen. Men den kostar ändå kring 200 euro så jag sa att vi väntar. Nå så såg vi att Gigantti hade den för 120 euro så Micke for och köpa en sån.

Och det gick helt som jag visste att det sku gå när jag springer med en sån. Jag blev så grymt besviken. Besviken på att min medelhastighet var 7:40 minuter för 1 km, och att den ibland var närmare 9. Besviken över att det tog mig 56 minuter att jogga 7,3 km. Hade ju nog tänkt att jag ens var lite snabbare, och då jogga jag ändå sista kilometern mycket snabbare än medeltalet. Och jag borde ju vara nöjd, nöjd över att jag orkar jogga 7 km. Har ju inte ändå tränat regelbundet på långt över 3 år. Men jag sku ju gärna ha en medelhastighet på 7 minuter så sku jag kunna springa Midnight run på 1 h 10 minuter, men i den här farten så kommer det nog inte att lyckas

Och sen for ännu Micke på länk efter mig och han drog 5 km på halv timme (nog med hurja puls, men iaf!). Jag sku ju villa vara snabbare än honom, har nu ändå hållit på 1 månad längre... Men kanske klockan nu motiverar mig att träna lite hårdare, har ju nog haft ett skönt och lugnt snigeltempo.

3 kommentarer:

Jill sa...

Vet inte varför jag bara kommenterar på dina inlägg om löpning, men så är det ibland :) En viktig sak: jämför dig aldrig med någon annan än dig själv. Tänk att du nu sprang 7,3 kilometer på 56 minuter, kolla igen om en månad, hur långt kommer du då på 56 minuter.

Alla är så otroligt olika när det kommer till löpning, min man tränar kanske hälften så mycket som mig men springer ändå galant en minut snabbare än mig per kilometer. Jag har en bekant som tränat löpning sex gånger detta år och sprang Stockholm Marathon på fyra timmar! Andra tränar tusentals kilometer och kommer aldrig upp i samma fart.

Tävla alltså bara med dig själv.

För det andra, du nämner hans höga puls, detta är också ett bra sätt att hålla koll på konditionen. Kolla hur din puls sjunker fastän farten hålls densamma. Mät din vilopuls (direkt på morgonen) och notera hur den blir lägre när du tränar mera.

Ta nyckeltal, men jämför dem aldrig med andra, bara dig själv, så kommer du att vara motiverad att kämpa vidare. Det är inte lätt, men så roligt och tillfredställande!

Michaela sa...

Tack! Alltså i och för sig så vet jag ju nog detdär, men det är nog så bra när nån annan säger det. Tack.

Jämför bara med mig själv. Nu ska det sitta där.

Lee sa...

Oj nej, jag borde ha läst det här för några dagar sen, för så beställde jag en likadan pulsklocka åt mig, men jag betalade över femtio euro mer än er..