torsdag, maj 28

Skit regeringsbeslut

Jag är så ytterst missnöjd med vad den nya regeringen ska ta sig till. Och jag kan acceptera mycket. Jag kan acceptera minskat barnbidrag (är inte med nu), jag kan acceptera högre dagvårdskostnader (är med), jag kan också acceptera förslaget att barn med föräldrar hemma bara får vara halvdag (fast jag önskar ju att det räknas då som 20 h/vecka och inte halvdag) men jag kan inte på nåt sätt acceptera att barngrupperna skall göras större och att 3 vårdare nu ska se efter 24 stycken över 3 åringar. Det är bara så fel på så många sätt. Jag sku ju helt se att man sänkte det och att det sku behövas 1 vårdare per 6 barn. Dagvårdspersonal är inte supermänniskor, det finns ju en gräns för allt och det är ju sen kraven på barnen som stiger och det är fel. Sen kommer det igen reportage om hur dagens barn blir våldsammare och slår på dagis att oj, oj, oj, ingen sätter gränser och kuri och hit och dit. Skamvrår tillbaka och hårdare tag bara. Varför månne?! Eller så ökar mobbningen och illamående och allt annat för ingen hinner ju se det.

Samma med att skära i det som stöder att skolklasser hålls lägre. Helt sinnessjukt. Ta bort från vägarbeten, försvar och höj avgifter på saker. Men gör inte grupperna större. Det är aldrig bra!

Så jag är helt besluten. Aldrig mera får centern, samlingspartiet eller sannfinländarna min röst mera. Det är så från reven.

Men fattar inte varför regeringen sparar på dagvård, trodde det är nåt som hör till kommunerna att betala ?!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, råkade hittade din blogg som jag nu sträckläst och skriver nu kommentar på gammalt inlägg :-) I Sverige är det tre personal per 20-30 barn i vissa förskolegrupper. Tror att det är standard i större städer vad gäller barn över tre år. Situationen är hemskt eftersom personalen dessutom måste fördelas över de 12 timmar per dag som förskolan är öppen, så periodvis under en dag är det bara två personal på 20-30 barn ( i värsta fall om många barn är kvar på förskolan). Småbarnsavdelningarna brukar ha färre barn per avdelning, men vissa grupper är ju mixade.